Inscrieri pentru curs formativ in psihoterapie psihanalitica de cuplu, familie si grup, Bucuresti, 25 iulie - 25 septembrie 2013

La 13:58
A.R.P.C.F Asociatia Romana de Psihanaliza de Cuplu si Familie – Furnizor de Formare Profesionala in Specialitatea Psihoterapie Psihanalitica de Cuplu, Familie si Grup - ACREDITAT de COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMANIA, anunta deschiderea inscrierilor in perioada 25 iulie 2013 – 25 Septembrie 2013

Curs formare de baza si continua in Psihoterapie Psihanalitica de Cuplu, Familie si Grup

Programul cuprinde 4 ani de formare profesionala si este finalizat cu diploma de absolvire in specialitatea psihoterapie psihanalitica de cuplu, familie si grup recunoscut la nivel national de CPR Colegiul Psihologilor din Romania.

Programul formativ confera dobandirea aptitudinilor, instrumentelor, tehnicilor si metodelor de lucru necesare abordarii problematicilor din dinamica relatiilor de cuplu, familie si grup, deschizand posibilitatea de interventie psihoterapeutica si psihologica in urmatoarele arii:

  • Praxis clinic psihoterapeutic – clinici, policlinici, spitale: interventii psihologice si psihoterapeutice cupluri si familii apartinatoare, grupuri terapeutice
  • Praxis privat – cuplu, familie si grupuri dezvoltare si analiza personala (adulti, adolescenti, copii)
  • Interventii psihologice si terapeutice in cadrul: Fundatiilor, ONG-urilor, Directia si Protectia Copilului, Scoli, Gradinite si Licee
  • Interventii psihologice si de consiliere psihanalitica organizationala in cadrul: Companiilor si Institutiilor de Stat sau Private care se confrunta cu problematici specifice infrastructurii organizatorice


Structura cursuri:

Anul I de studiu: dezvoltare personala de grup si in grup: psihanaliza de grup.
Anii II - III si IV de studiu: seminarii teoretico - clinice si aplicative de specialitate precum si continuarea dezvoltarii personale – psihanaliza de grup.

Conditii care trebuiesc intrunite de catre candidati

  • Absolventi sau in curs de absolvire ai specializarilor: psihologie, medicina, filosofie, asistenta-sociala, sociologie, comunicare si relatii publice precum si specializari conexe si persoane care au un real interes pentru intelegerea dinamicii relatiilor de cuplu, familie si grupuri (grupuri institutionale, scolar-educative, organizationale etc).
  • Specialisti in alte perspective psihoterapeutice.
  • Interes, curiozitate si nevoie de a se intelege pe sine si pe ceilalti in dinamica relatiilor atat de cuplu, familie si grup cat si in dinamica interactiunilor sociale.


Frecventa, durata si costul intalnirilor de formare

Frecventa seminariilor formative: 1 sesiune / luna (un week-end)
Cost / sesiune formativa: 250 Lei
Cei 4 ani de formare reprezinta formarea de baza, pana la nivelul de psihoterapeut in supervizare, astfel:
Cei patru ani reprezinta formarea de baza - parcurgerea seminariilor clinice si a analizei de grup. Incepand cu anul III de studiu se intra in prima treapta de supervizare (candidatii pot sa inceapa sa lucreze sub supervizare nivelul I).
Nivelul al doilea de supervizare (a doua supervizare) se poate realiza dupa finalizarea primei supervizari.
Durata demersului de supervizare este de 1 an si 8 luni / supervizare.

Formatorii si supervizorii programului formativ in psihoterapie psihanalitica de cuplu sunt specialisti in psihoterapie psihanalitica, psihanaliza si psihodrama clasica cu recunoastere nationala si internationala.
Formatori si coordonatori principali A.R.P.C.F.: Stefania D. NITA – formator, supervizor – coordonator principal program formativ A.R.P.C.F.; Alfred DUMITRESCU – formator, supervizor – coordonator program formativ A.R.P.C.F.

Colaboratori - Formatori Franta: Rosa JAITIN – formator, supervizor; Christiane JOUBERT – formator, supervizor.

Inscrierea pentru admiterea in cadrul programului formativ cuprinde doua etape:

  • Trimiterea CV-ului si a Scrisorii de Intentie (raspunsul in sinteza la intrebarea: De ce psihoterapie psihanalitica de cuplu?) pe adresele email mentionate mai jos.
  • Sustinerea interviului in urma selectionarii CV-ului si a Scrisorii de Intentie.


Pentru inscrieri va asteptam sa ne contactati pe adresele e-mail:
stefania.nita@psihanalizadegrup.ro sau / si contact@psihanalizadegrup.ro
sau la nr. de tel.: 0735.167.967

Va invitam sa ne vizitati pe noul site: www.psihanalizadegrup.ro unde veti gasi informatii complete privind activitatea A.R.P.C.F., cursurile organizate si perioadele de inscriere, precum si articole interesante din domeniul psihoterapiei.

Va multumim,
Echipa ARPCF
  

Revista de psihoterapie

Supervizări

Cărţi şi periodice