Curs de formare de baza si continua in psihoterapie psihanalitica de cuplu si familie, Bucuresti, 20 mai - 20 iunie 2013

La 14:17
A.R.P.C.F Asociatia Romana de Psihanaliza de Cuplu si Familie – Furnizor de Formare Profesionala in Specialitatea Psihoterapie Psihanalitica de Cuplu ACREDITAT de COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMANIA, anunta deschiderea inscrierilor in perioada 20 Mai - 20 Iunie 2013, pentru Curs formare de baza si continua in Psihoterapie Psihanalitica de Cuplu si Familie.

Programul cuprinde 4 ani de formare profesionala si este finalizat cu diploma de absolvire in specialitatea psihoterapie psihanalitica de cuplu recunoscut la nivel national COPSI.

Anul I de studiu consta in dezvoltare personala de grup si in grup: psihanaliza de grup.

Anii II - III si IV de studiu constau in seminarii teoretico - clinice si aplicative de specialitate.

Specificul programului formativ consta in transmiterea fundamentelor teoretico-clinice si a tehnicii de interventie psihoterapeutica din perspectiva psihoterapiei psihanalitice a legaturilor de cuplu, familie si grup. Intelegerea dinamicii inconstiente a relatiilor de cuplu precum si intelegerea legaturilor inconstiente a relatiilor membrilor familiei reprezinta conditia fundamentala pentru acordarea sprijinului psihoterapeutic cuplurilor si familiilor aflate in suferinta, conflict si tensiuni inter-relationale.

Conditii care trebuiesc intrunite de catre candidati

  • Absolventi sau in curs de absolvire ai specializarilor: psihologie, medicina, filosofie, asistenta-sociala, sociologie, comunicare si relatii publice precum si specializari conexe si persoane care au un real interes pentru intelegerea dinamicii relatiilor de cuplu, familie si grupuri (grupuri institutionale, scolar-educative, organizationale). Specialisti in alte perspective psihoterapeutice.
  • Interes, curiozitate si nevoie de a se intelege pe sine si pe ceilalti in dinamica relatiilor atat de cuplu, familie si grup cat si in dinamica interactiunilor sociale.

Frecventa, durata si costul intalnirilor de formare
Frecventa seminariilor formative: 1 sesiune / luna (un weekend)
Cost / sesiune formativa: 240 Ron

Cei 4 ani de formare reprezinta formarea de baza, pana la nivelul de psihoterapeut in supervizare, sau autonom?

Cei patru ani reprezinta formarea de baza - parcurgerea seminariilor clinice si a analizei de grup. Incepand cu anul III de studiu se intra in prima treapta de supervizare (candidatii pot sa inceapa sa lucreze sub supervizare nivelul I). Nivelul al doilea de supervizare (a doua supervizare) se poate realiza dupa finalizarea primei supervizari.

Durata demersului de supervizare este de 1 an si 8 luni / supervizare.

Formatorii scolii

Formatori si supervizori ai programului formativ in psihoterapie psihanalitica de cuplu sunt specialisti in psihoterapie psihanalitica, psihanaliza si psihodrama clasica.

Formatori si coordonatori principali ARPCF: Alfred DUMITRESCU – formator, supervizor; Stefania D. NITA – formator, supervizor - coordonator program formativ ARPCF;
Colaboratori - Formatori Franta: Rosa JAITIN – formator, supervizor; Christiane JOUBERT – formator, supervizor.

Inscrierea pentru admiterea in cadrul programului formativ cuprinde doua etape:
Trimiterea CV-ului si a Scrisorii de Intentie (raspunsul in sinteza la intrebarea: De ce psihoterapie psihanalitica de cuplu?) pe adresele email mentionate mai jos
Sustinerea interviului in urma selectionarii CV-ului.
Pentru inscrieri va asteptam sa ne contactati la adresa e-mail: contact@arpcf.com; formare_psihoterapie@yahoo.com. Tel.: 0735.167.967
  

Revista de psihoterapie

Supervizări

Cărţi şi periodice