Mihaela Chraif, Tratat de psihologia muncii, Editura Trei, 2013

La 15:21
Stimati psihologi,

Va semnalez aparitia primului volum din Tratatul de psihologia muncii: Fundamentele psihologiei muncii scris de Mihaela Chraif.

TRATAT DE PSIHOLOGIA MUNCII
Aplicatii practice in organizatii si resurse umane
Volumul I - Fundamentele psihologiei muncii
Autor: Mihaela Chraif
Nr. de pagini: 432
Pret: 65.00 Ron
Colectia: Psihologie-Psihoterapie
Blog: http://edituratrei.wordpress.com/
Editura TREI

Structurat intr-o maniera echilibrata si simetrica in doua volume, "Fundamentele psihologiei muncii" si "Fundamentele psihologiei industrial - organizationale", tratatul abordeaza temele clasice ale psihologiei muncii, cum ar fi analiza muncii, fisa postului, mergand pana la temele modern dezbatute in ultimele decenii in literatura de specialitate.

Modelele matematice de validare a testelor psihologice, exemplele de calcul statistic al coeficientilor de fidelitate, precum si multiplele exemple de calcul statistic necesar in elaborarea si utilizarea chestionarelor si inventarelor de stres, sanatate fizica si psihica, motivatie, satisfactie confera originalitate acestui tratat, devenind un ajutor pretios pentru cititori prin explicarea atenta a procedurilor ce se aplica in practica psihologica.

Tratatul realizeaza, pentru prima data in literatura noastra de specialitate, exigentele necesare utilizarii de catre studenti, masteranzi, doctoranzi si psihologi practicieni care isi desfasoara activitatea in cabinete individuale de psihologia muncii, transporturilor, serviciilor, in organizatii, in serviciile de resurse umane.
Prof. univ. dr. Mihai Anitei


Mihaela Chraif a studiat stiintele economice - finante, banci si burse de valori (licenta si master) si, pe de alta parte, este absolventa a facultatii de psihologie, cu master in psihologie organizationala, economica si resurse umane, precum si un doctorat dedicat procesarii informatiilor vizuale de catre operatorul uman. Autoarea este psiholog specialist si supervizor atestat de catre Colegiul Psihologilor din Romania in domeniul psihologiei muncii, transporturilor si serviciilor.


Cuprins

Prefata
Cuvant inainte

Capitolul 1. Analiza muncii si fisa postului
Capitolul 2. Metode folosite in analiza muncii
Capitolul 3. Resursele umane in organizatie
Capitolul 4. Recrutarea si selectia personalului in resursele umane
Capitolul 5. Interviul de selectie in psihologia muncii
Capitolul 6. Evaluarea psihologica a personalului din organizatii. Teste psihologice folosite
Capitolul 7. Evaluarea performantelor profesionale
Anexe


Cu cele mai bune ganduri,

Viorel Vrabie
PR Psihologie - Editura Trei
viorel.vrabie@edituratrei.ro
Mobil: 0726 345 872
Tel./Fax: (021) 300 60 90
www.edituratrei.ro
  

Revista de psihoterapie

Supervizări

Cărţi şi periodice