Lansare Eric R. Kandel, Psihiatrie, psihanaliza si noua biologie a mintii, 12 aprilie 2013

La 16:19
Stimati psihologi,

Editura TREI va invita la evenimentul de lansare a cartii: Psihiatrie, psihanaliza si noua biologie a mintii scrisa de laureatul Premiului Nobel pentru medicina - Eric R. Kandel.

Evenimentul are loc vineri, 12 aprilie, ora 09.30, Session Room 2, (sala N. Iorga) in cadrul Congresului Regional WPA 2013 (World Psychiatric Association), 10 - 13 aprilie 2013, Palatul Parlamentului, Bucuresti.

Vor vorbi:
Ileana Botezat
Florin Tudose
Moderator:
Victor Popescu


PSIHIATRIE, PSIHANALIZA SI NOUA BIOLOGIE A MINTII
Autor: Eric Kandel
Nr. de pagini: 472
Pret: 69.00 Ron
Colectia: Psihologie-Psihoterapie
Blog: http://edituratrei.wordpress.com/
Editura Trei


ERIC KANDEL este laureat al Premiului Nobel pentru medicina

Reunind opt eseuri fascinante ale lui Eric Kandel, volumul ofera o imagine completa asupra conceptiei sale despre modul in care biologia creierului este pe cale sa revolutioneze psihiatria, psihologia si alte stiinte ale mintii. De asemenea, autorul american insista asupra potentialului neurostiintelor in a modifica ideile psihanalitice despre inconstient si anxietate. In acest scop, psihiatrul american propune ingenioase modele experimentale (incluzand celebrul melc de mare Aplysia) si teoretice (referitoare la dezvoltarea si plasticitatea sinaptica) pentru o mai buna intelegere a proceselor moleculare si genetice, care stau la baza invatarii, a memoriei de lunga si de scurta durata, a atasamentului si a fobiilor.

Cartea include o serie de comentarii succinte ale unor experti din domeniu, toate subliniind vizionarismul lui Kandel. Ingeniosul psihiatru schiteaza o imagine seducatoare despre viitorul comun al psihiatriei, psihoterapiei si al biologiei mintii, oferind o lectura captivanta pentru toti specialistii din aceste domenii.

Eric R. Kandel (n. 1929) este neuropsihiatru si profesor la Universitatea de Medicina din Columbia. Este recunoscut pentru cercetarile fundamentale asupra neurofiziologiei memoriei, fiind coautor la clasicul tratat Principiile neurostiintei.


Cuprins

Cuvant-inainte -- Herbert Pardes, M.D.
Introducere

Capitolul 1. Psihoterapia si sinapsa singulara. Impactul gandirii psihiatrice asupra cercetarii neurobiologice -- Eric R. Kandel, M.D., Cu un comentariu de Judith L. Rapoport, M.D.
Capitolul 2. Un nou cadru intelectual pentru psihiatrie -- Eric R. Kandel, M.D., Cu un comentariu de Thomas R. Insel, M.D.
Capitolul 3. Biologia si viitorul psihanalizei. Un nou cadru intelectual pentru psihiatrie - o revizuire -- Eric R. Kandel, M.D., Cu un comentariu de Arnold M. Cooper, M.D.
Capitolul 4. De la metapsihologie la biologia moleculara. Explorari asupra naturii anxietatii -- Eric R. Kandel, M.D., Cu un comentariu de Donald F. Klein, M.D. si Joseph LeDoux, Ph.D.
Capitolul 5. Neurobiologia si biologia moleculara. A doua intalnire -- Eric R. Kandel, M.D., Cu un comentariu de Eric J. Nestler, M.D., Ph.D.
Capitolul 6. Neurostiintele. Un secol de progres si misterele neelucidate -- Thomas D. Albright, Ph.D., Thomas M. Jessell, Ph.D., Eric R. Kandel, M.D., Michael I. Posner, Ph.D., Cu un comentariu de Steven E. Hyman, M.D.
Capitolul 7. Biologia moleculara a stocarii mnezice. Un dialog intre gene si sinapse -- Eric R. Kandel, M.D., Cu un comentariu de Charles F. Zorumski, M.D.
Capitolul 8. Genele, creierul si intelegerea de sine. Aspiratia biologiei catre un nou umanism -- Eric R. Kandel, M.D., Cu un comentariu de John M. Oldham, M.D.

Postfata
Colaboratori
Indice de termeni


Cu cele mai bune ganduri,

Viorel Vrabie
PR Psihologie - Editura Trei
viorel.vrabie@edituratrei.ro
Mobil: 0726 345 872
Tel./Fax: (021) 300 60 90
www.edituratrei.ro
  

Revista de psihoterapie

Supervizări

Cărţi şi periodice