Geneen Roth, Cand mancarea tine loc de dragoste, Editura Trei, 2013

La 12:57
Stimati psihologi,

Incepand din aceasta saptamana gasiti in librarii un nou titlu, Cand mancarea tine loc de dragoste, scris de Geneen Roth. Cartea analizeaza dificultatile din jurul alimentatiei compulsive: nevoia de control, dependenta afectiva, tendinta de a dramatiza si dorinta de a avea ceea ce ne este interzis.

Cand mancarea tine loc de dragoste
Autor: Geneen Roth
Traducere din engleza de Nicolae Balta
Nr. de pagini: 208
Pret: 29.00 Ron
Colectia: Psihologie Practica
Blog: http://edituratrei.wordpress.com/
Editura Trei

Ti se intampla des ca atunci cand esti suparat si dezamagit sa te napustesti catre frigider? Sau, din contra, te supui unor diete draconice sperand ca daca vei arata mai bine, vei scapa de problemele afective din prezent? Atat regimul pentru slabit, cat si mancatul pe fond emotional nu sunt decat niste substitute pentru relatiile intime autentice, observa scriitoarea nord-americana Geneen Roth. Condimentata cu autoironie si cu elemente autobiografice, cartea analizeaza dificultatile din jurul alimentatiei compulsive: nevoia de control, dependenta afectiva, tendinta de a dramatiza si dorinta de a avea ceea ce ne este interzis. Folosindu-se de propria-i experienta, dar si de cazurile discutate la atelierele motivationale pe care le coordoneaza, Roth deschide drumul catre eliberarea de obiceiurile alimentare si relationale inadecvate, invatandu-te cum poti sa-ti satisfaci in mod sanatos foamea fizica si afectiva.

"O carte care iti schimba viata" - Oprah

Geneen Roth, scriitoare din California de Nord, este autoarea a opt carti dedicate tulburarilor de alimentatie. Organizeaza, de asemenea, ateliere motivationale pentru persoanele care sufera de comportamente alimentare compulsive.


Cuprins:

Multumiri
Introducere
1 Cand mancarea tine loc de dragoste
2 A avea sau a nu avea lucrurile sub control
3 Alinarea data de suferinta
4 Sa vrei ce e interzis
5 Sindromul "greselii fatale"
6 Doliul dupa anii pierduti
7 Sa fii victima, sa fii puternic
8 Sa fii puternic in imprejurarile primejdioase
9 Cand dragostea este dragoste


Cu cele mai bune ganduri,

Viorel Vrabie
PR Psihologie - Editura Trei
viorel.vrabie@edituratrei.ro
Mobil: 0726 345 872
Tel./Fax: (021) 300 60 90
www.edituratrei.ro
  

Revista de psihoterapie

Supervizări

Cărţi şi periodice