Workshop "Vindecare si transformare prin storytelling si sandplay", Bucureşti, 3 noiembrie 2012

La 13:37
ASOCIATIA ROMANA PENTRU TERAPIA PRIN JOCUL CU NISIP impreuna cu Temenos Press & Learning Center din SUA va invita pe data de 3 noiembrie 2012 la extraordinara intalnire cu doi formatori din SUA pentru workshopul de exceptie "Vindecare si transformare prin storytelling si sandplay", 3 noiembrie 2012, Bucuresti

Formatori:
Dr Barbara Turner, Certified Sandplay Therapist Teacher, ISST, STA, PTI, Marriage and Family Therapist
Dr Rosalind Heiko, Ph.D, NC SP, ISST, Director al Pediatric & Family Psychology din Carolina de Nord

Locatie: UZINEXPORT, Bd. Iancu de Hunedoara nr.8, Bucuresti (metrou Pta Victoriei).
Program: 10.00-16.00
Pret: 150 ron
Pret redus: 75 ron consilieri scolari (pe baza de adeverinta de la scoala)
50 ron pentru studenti si masteranzi (carnet de student)

Modalitati de plata: cash sau OP
RO55 RZBR 0000 0600 1438 3921/RAIFFEISEN BANK
ASOCIATIA ROMANA PENTRU TERAPIA PRIN JOCUL CU NISIP

Traducere engleza-romana / romana-engleza

Se acorda Certificate de participare

Se fac demersurile pentru acreditare Copsi

INSCRIERI:
DANIELA NEAGU � Presedinte Asociatia Romana pentru Terapia prin Jocul cu Nisip, tel: 0735-537221, office.sens@...
CECILIA BOLOZAN- PR Asociatia Romana pentru Terapia prin Jocul cu Nisip, tel: 0723-288924, grupuri.sens@...

Workshopul ofera o prezentare a modului in care crearea de povesti (Storytelling) si jocul terapeutic cu nisip (Sandplay) pot fi alaturate si incorporate efectiv in practica terapeutica. Materialul va fi abordat prin prezentari de caz, crearea de povesti, un exercitiu experiential si discutii pentru a pune in lumina diferite cai de utilizare a acestor metode cu copii si adulti.

Ne vom concentra pe intelegerea naturii crearii de povesti, pe utilizarea potrivita a povestilor terapeutice si a basmelor in cabinetul de terapie, pe modul in care putem ajuta copiii sa isi spuna propriile povesti in diferite forme, inclusiv folosind Sandplay. Vom examina crearea de povesti din perspectiva copiilor si din perspectiva terapeutului. Vom investiga ingredientele esentiale ale utilizarii eficiente a crearii de povesti si a jocului terapeutic cu nisip: raportul, metafora, limbajul simbolic, dizolvarea rezistentei, oferirea de noi posibilitati, utilizarea creativitatii si intuitiei, solutionarea pozitiva bazata pe resurse interioare si exterioare, intelegerea materialului clientului. Vom dezvolta intelegerea crearii de povesti si a jocului terapeutic cu nisip pornind de la examinarea unor teme, a unor valori si a perspectivei oferite de Heiko Sandplay Journey Map, o harta a procesului Sandplay elaborata de Dr Rosalind Heiko.

Atentia noastra se va indrepta apoi spre cercetarea stiintifica ce demonstreaza imbunatatiri masurabile in ariile emotionala si comportamentala ale copiilor care au realizat o serie de sesiuni de sandplay si storytelling. Dr Barbara Turner va prezenta munca sa impreuna cu Dr Kristin Unnsteinsdottir, din Islanda, coautor al recentei lor carti Sandplay and Storytelling: The Impact of Imaginative Thinking on Children's Learning and Development. Acest studiu important prezinta evidenta unor imbunatatiri semnificative ale scorurilor inteligentei la copii ca urmare a utilizarii Storytelling si Sandplay in terapie. Pe baza acestei cercetari ne vom concentra asupra semnificatiei jocului imaginativ in dezvoltarea cerebrala si necesitatea de a incorpora jocul in programele educationale. Aceste importante descoperiri vor fi ilustrate cu studii de caz.


Formatori

Rosalind Heiko, Ph.D, NC SP, ISST este Director al Pediatric & Family Psychology din Carolina de Nord. Din 1983 lucreaza cu copii, adolescenti, adulti si familii in Carolina de Nord. Este Presedinte Emerit al North Carolina Association of Sandplay Therapists, membru al primului Comitet Director al North Carolina Association of Play Therapists si Teaching Member al International Association for Sandplay Therapy si al Sandplay Therapists of America. Dr Heiko preda si sustine consultatii in Sandplay Therapy la nivel national si international. In prezent este Secretar in Comitetul Director al Sandplay Therapists of America. Este deasemenea Teaching Member (Approved Consultant) in hipnoza clinica in cadrul American Society of Clinical Hypnosis si este certificata in EMDR Level II. Dr Heiko a publicat in 2010 un capitol despre Sandplay in cartea coordonata de Eliana Gil, Working with Children to Heal Interpersonal Trauma: The Power of Play. Dr Heiko serveste ca specialist voluntar in Sanatate Mintala in cadrul International Red Cross.

Barbara Turner, Ph.D, CST-T, ISST, STA a inceput studiul in Jungian Sandplay Therapy cu fondatoarea acestei metode, Dora M. Kalff, in 1988 in Elvetia. Dr Turner a facut cercetari extensive in teoria si procesul de vindecare prin Sandplay Therapy. Ea si-a concentrat studiile doctorale asupra Jungian Sandplay Therapy, in dizertatia sa aplecandu-se asupra modurilor de a intelege procesul sandplay. Dr Turner a reintrodus in circulatie cartile clasice ale Sandplay Therapy, tiparind: Dora Kalff's Sandplay: A Psychotherapeutic Approach to the Psyche; Estelle Weinrib's Images of the Self: The Sandplay Therapy Process; H.G. Wells' Floor Games: A Father's Account of Play and Its Legacy of Healing. Ea insasi este autor al The Handbook of Sandplay Therapy, o lucrare cu autoritate in domeniul Sandplay-ului jungian. Recent a colaborat cu Dr. Kristin Unnsteinsd�ttir, impreuna cu care a scris Sandplay and Storytelling: The Impact of Imaginative Thinking on Children's Learning and Development. A publicat numeroase capitole in carti despre Sandplay si Play Therapy. In prezent lucreaza ca si consultant pentru practicienii in Sandplay si Play Therapy din intreaga lume. Prin programul on-line al Temenos press & Learning Center ea preda teoria si fundamentele Sandplay Therapy de orientare jungiana. In cadrul programelor derulate la nivel international Dr Turner preda sandplay pentru clinicienii in sanatate mintala. Dr Turner este Certified Sandplay Therapist � Teacher in cadrul International Society for Sandplay Therapy si este Registered Play Therapist � Supervisor in cadrul Association for Play Therapy. Practica psihoterapia de mai mult de douazeci de ani si in prezent isi dedica timpul pentru a scrie si a forma terapeuti in Sandplay Therapy.
  

Revista de psihoterapie

Supervizări

Cărţi şi periodice