Lansarea site-ului web in Romania al clinicii Castle Craig

La 13:46

Castle Craig, cea mai mare clinică pentru tratamentul dependenţei din Marea Britanie, îşi lansează site-ul cu informaţii despre dependenţa de alcool, droguri şi jocuri de noroc în limba română, http://www.castlecraig.ro/.

Cu o structură complexă, site-ul se adresează doctorilor, psihologilor, managerilor de resurse umane, companiilor de asigurări de sănătate, presei, dar cel mai important, românilor cu probleme de dependenţă şi familiilor acestora.

Spitalul Castle Craig este cel mai mare centru de tratament pentru dependenţe din Marea Britanie. Situat la sud de Edinburgh, pe un domeniu de 20 de hectare de parc natural şi pădure, pacienţi din toată Europa vin pentru tratament specializat în lupta cu dependenţa.

Dependenţa de alcool, jocuri de noroc şi droguri (inclusiv etnobotanice) reprezintă o problemă în toate ţările membre ale Uniunii Europene, dar România este un caz special din cauza lipsei acute de informaţii şi servicii disponibile.

Mulţi oameni nu ştiu că dependenţa este o boală, 
afirmă Rupert Wolfe Murray, reprezentantul Castle Craig în Europa Centrală şi de Est.
Abordarea corectă a dependenţei ca boală, continuă Wolfe Murray, este aceea prin care dependentul şi familia sa pot să nu se mai învinovăţească pentru ceva ce nu pot controla (la fel cum o persoană ce suferă de diabet nu îşi poate controla boala.

România este a doua ţară europeană, după Olanda, unde Castle Craig şi-a stabilit o reprezentanţă, în primul rând din cauza informaţiilor şi serviciilor sărace şi în al doilea rând datorită nevoii intense pentru un astfel de serviciu complet.

Deşi puţini ca număr, şi România are profesionişti competenţi în tratamentul dependenţelor, însă problema cu care se confruntă aceştia este lipsa resurselor. În consecinţă, aceştia nu pot oferi pacienţilor toate metodele şi instrumentele pe care le consideră eficiente. Avantajul celor de la Castle Craig constă în gama largă de servicii necesare şi benefice în lupta cu dependenţa, oferind astfel posibilitatea reală de a individualiza programul de tratament. Nu în ultimul rând, trebuie ţinut cont de valoarea experienţei lor de peste 20 de ani în a trata cu rezultate foarte bune, un număr mare de pacienţi cu dependenţe. 
subliniază Dr. Psihiatru Gabriel Cicu, Directorul Medical al clinicii PsyMotion. Noul site răspunde tuturor acestor necesităţi prin furnizarea de date importante despre dependenţă şi despre modelul de tratament specific metodei celor 12 Paşi.

Până acum, Castle Craig a tratat cu succes pacienţi din România. Urmărim ca prin intermediul noului site cât mai mulţi români să afle că serviciile noastre de tratament la standarde înalte le sunt disponibile şi lor şi prin urmare, să beneficieze de acestea. Costurile de tratament sunt ridicate, dar mult mai mici decât cele aferente continuării dependenţei,
conchide Wolfe Murray.

Câteva exemple de pagini relevante ale noului site:

● Spitalul Castle Craig are o experienţă de peste 20 de ani în tratarea dependenţei, iar echipa formată din 27 de psihoterapeuţi este pregătită pentru susţinerea persoanei afectate de dependenţă şi a familiei acesteia.
● Info-educaţie şi materiale actualizate, bazate pe experienţa profesioniştilor din Marea Britanie despre dependenţa de alcool, opiacee, jocuri de noroc, cocaină.
● Dezintoxicare pentru alcool, opiacee şi cocaină, alături de metode de terapie pentru a uşura acest proces, cum ar fi terapia cu oxigen hiperbaric şi terapia prin artă.
● Terapeuţii Castle Craig oferă mărturii video ce prezintă opinii specializate despre numeroasele aspecte ale dependenţei şi efectele acesteia asupra persoanelor afectate.


Contact pentru presă:

Nume: Rupert Wolfe Murray,
Central and East European Representative
Office: Blvd. Schitu Măgureanu, nr 45, Bucureşti, România
Mobil: 0745 801 896
E-mail: wolfemurray@gmail.com


Informaţii pentru editori:

● Cu o experienţă de peste 30 de ani în domeniul dependenţei, Peter şi Dr. Margaret Ann McCann au pus bazele centrului de tratament Castle Craig în 1988. Clinica dispune de resursele şi personalul medical specializat necesare pentru a oferi serviciile de tratament pentru dependenţa de alcool şi droguri, dependenţa de jocuri de noroc, trauma şi tulburarea de stres post-traumatic, tulburările de alimentaţie şi alte afecţiuni determinate de boala dependenţei.
 ● Ne dorim să devenim o sursă de informaţii valoroase şi în acest sens vă putem oferi materiale despre dependenţă şi subiecte conexe acesteia, precum şi posibilităţile de tratament actuale. Vă stăm la dispoziţie şi vă putem furniza opinii medicale specializate din partea experţilor noştri.

  

Revista de psihoterapie

Supervizări

Cărţi şi periodice