Atelier de lucru pentru taţi, alături de psihologi "Seara taţilor", Bucureşti

La 14:11
Un atelier de lucru înseamnă implicare, colaborare şi lucru în echipă toate bazate pe o comunicare deschisă şi acceptare a fiecărei persoane. De ce un atelier de lucru pentru taţi alături de psihologi?


Formatul atelierului se bazează pe preocupările frecvente şi de cele mai multe ori nebăgate în seamă ale taţilor despre ce presupune sarcina de a deveni sau de a fi tată şi despre locul său în viaţa propriului copil.

Temeri amestecate cu speranţe şi vise despre cum şi ce o să se întâmple de acum înainte, întrebări puse prietenilor care „deja ştiu”, planuri despre unde şi cum o „să naştem”, spaima, bucuria şi mândria de a ţine pentru prima oară în braţe copilul tău, planurile despre cum îţi vei petrece viaţa de acum înainte, uimirea faţă de propriile reacţii în relaţia cu copilul, sentimente de vinovăţie sau regrete... Toate acestea se împletesc zi de zi în realitatea cotidiană şi se concretizează constant  prin noi şi noi provocări pe măsură ce copilul creşte.

A fi părinte bun pentru copilul tău  este o sintagmă des întâlnită, dar ce presupune ea, de fapt? Ce se întâmplă cu un bărbat când devine tată? Apariţia unui copil schimbă dinamica de cuplu?

Protecţie, sprijin, înţelegere, îndrumare pot constitui elementele de bază în îndeplinirea sarcinii de părinte bun, dar stabilirea modalităţii de interacţiune cu copilul este individuală şi bazată pe istoria personală de viaţă.

Vino şi tu la atelierul nostru de lucru pentru taţi şi vei afla:
- “de ce” : vei înţelege fundamentul reacţiilor tale emoţionale sau comportamentale,  comportamentele preluate de la propriul tată/bunic, aşteptările tale faţă de propriul copil, ce îi transmiţi ca tată/părinte.
- “cum vei aduce schimbarea”: intenţia este mai degrabă de a stimula gândirea, decât de a veni cu  răspunsuri de-a gata care, oricât de actuale şi plauzibile ar fi, nu se potrivesc întotdeauna cu nevoile particulare ale fiecărui caz în parte. 

Pentru a găsi răspunsurile la aceste întrebări psihologii noştri îţi vor servi drept ghizi şi terapeuţi, dăruindu-ţi atenţie, prezenţă, înţelegere şi o perspectivă nouă. Cu răspunsurile câştigate vei fi cu un pas mai aproape de înţelegerea complexitatăţii şi importanţei rolului tău în viaţa copilului tău şi vei deveni mai conştient de mesajele pe care i le transmiţi zi de zi.

Frământările şi întrebările personale îşi au tot spaţiul şi libertatea de exprimare şi sunt binevenite.

Curiozitatea este necesară şi susţinută!

Priveşte acest atelier de lucru ca pe un loc în care vei învăţa să te cunoşti mai bine, vei învăţa cum să construieşti o relaţie sănătoasă şi armonioasă cu copilul tău, vei întâlni persoane noi care înfruntă zi de zi aceleaşi provocări ca şi tine, vei cunoaşte persoane în care vei găsi un sprijin în problemele cu care te confrunţi şi vei petrece o seara interesantă şi în felul ei relaxantă, după birou!

Taţi şi viitori taţi, vă aşteptăm!

Traineri:
Psih. Simona Chiru
Psih. Radu Stoenescu
Durată: 3 întâlniri a câte 2 ore


Preţ promoţional: 200 lei/persoană

pentru cursul care va începe marţi, 30 octombrie, ora 19:15!
Relaţii şi înscrieri la număr de telefon: 0724792979 (Simona Chiru)
  

Revista de psihoterapie

Supervizări

Cărţi şi periodice