Curs formare continua "Tulburarea depresiva, stresul posttraumatic", Bucureşti, 5-6 mai 2012

La 14:08
Dragi colegi,

Am placerea sa va informez ca la sfarsitul acestei saptamani, in zilele de 05 - 06 mai 2012, va avea loc in Bucuresti, Cursul de formare continua organizat, in colaborare, de catre ARTS&CORS si Centrul de Terapie Scurta Strategica(CTS) din Arezzo-Italia. In cadrul acestuia, specialistii din Italia vor prezenta modalitati de abordare eficace si interesante asupra Tulburarii Depresive si a Stresului Posttraumatic.

Veti avea ocazia, in afara prezentarii teoretice, sa asistati prin intermediul unor inregistrari audio-video, la sedinte de terapie a unor cazuri tipice pentru aceste afectiuni, sustinute chiar de fondatorul CTS Arezzo, profesorul Giorgio Nardone.

Va invit sa aveti un week-end interesant alaturi de noi!

ASOCIATIA ROMANA DE TERAPII SCURTE SI CONSULTANTA ORIENTATA PE RESURSE SI SOLUTII (ARTS& CORS) si CENTRUL DE TERAPIE STRATEGICA (CTS) din Arezzo, Italia organizeaza PROGRAMUL DE FORMARE CONTINUA IN PSIHOTERAPIE cu tematica "TEHNICI DE INVESTIGARE SI INTERVENȚIE SPECIFICE PSIHOTERAPIEI SCURTE STRATEGICE UTILIZATE IN TRATAMENTUL TULBURARII DEPRESIVE ȘI A STRESULUI POSTTRAUMATIC"

Programul de formare profesionala continua sus-mentionat va fi avizat si creditat de Colegiul Psihologilor din Romania.

Adresabilitate: Programul de formare profesionala continua se adreseaza psihologilor cu drept de libera practica (atestati in conditii de supervizare sau cu atestat de libera practica autonoma) in specialitatile psihologie clinica si psihoterapie.

Numar de credite profesionale acordate:

Ziua a I-a - "Tehnici de investigare si interventie specifice Psihoterapiei Scurte Strategice utilizate in tratamentul Tulburarii Depresive"- 8 credite.
Ziua a II-a - "Tehnici de investigare si interventie specifice Psihoterapiei Scurte Strategice utilizate in tratamentul Stresului Posttraumatic"- 8 credite.
Pentru ambele zile: total 16 credite.

Diploma de absolvire: In urma participarii se elibereaza diplome de absolvire de catre CTS din Arezzo, Italia. Dupa finalizarea programului de formare profesionala, pana la eliberarea diplomelor, participantii primesc, la cerere, adeverinte care atesta absolvirea acestuia, emise de ARTS&CORS.

Locul desfasurarii: Hotel Razvan, situat pe Calea Calarasilor nr. 159, sector 3, Bucuresti (www.hotelrazvan.com), Sala Concordia, et.1.

Rezervari: 021 320 01 73; 021 322 08 11 (fax); rezervari@hotelrazvan.com.

Localizare: www.hotelrazvan.com/localizare-121-ro.html.

Perioada de desfasurare: 05 - 06 mai 2012

Structura programului de formare continua:


Ziua a I-a (sambata, 05.05.2012, incepand cu ora 10.00):

Cercetarea-interventie asupra Tulburarii Depresive

Scurta confruntare intre diagnoza nosografica si diagnoza operativa a tulburarilor depresive.
Tratamentul in cazul Depresiei din perspectiva Terapiei Scurte Strategice. Definirea conceptelor care stau la baza Depresiei: "Credinta" si "Renuntarea". Tipologii de depresivi si identificarea sistemului perceptiv-reactiv specific fiecareia. "Instrumente" terapeutice si utilizarea lor.
Studiu de caz[1]: vizionarea si analiza unui caz de depresie insotit de explicarea logicii functionarii tulburarii si a manevrelor utilizate in relatie cu cele trei axe alte terapiei scurte strategice evoluate: strategie, limbaj, relatie.


Ziua a II-a (duminica, 06.05.2012, incepand cu ora 10.00):

Cercetarea interventie asupra Tulburarii Paranoide

· Diagnoza descriptiva.

· Criterii de diagnostic pentru Sindromul de Stres Posttraumatic

· A incerca "sa uiti ceea ce este de neuitat": Cand reactiile de coping disfunctionale devin problema.

· "Arhivarea trecutului": tratamentul strategic al Sindromului de Stres Posttraumatic.

· Studiu de caz: vizionarea si analiza unui caz insotit de explicatiile cu privire la diversele tehnici utilizate in tratamentul Sindromului de Stres Posttraumatic.


Taxe de participare:

Ziua 1 - "Tehnici de investigare si interventie specifice Psihoterapiei Scurte Strategice utilizate in tratamentul Tulburarii Depresive" – 425 Ron
Ziua 2 - "Tehnici de investigare si interventie specifice Psihoterapiei Scurte Strategice utilizate in tratamentul Stresului Posttraumatic"- 425 Ron.
Pentru ambele zile: 800 Ron.


Formatori: Psihoterapeut Elena Boggiani, formator in cadrul CTS din Arezzo, Italia.

Detalii inscriere: Numarul locurilor este limitat, ocuparea acestora realizandu-se in ordinea inscrierilor.

Persoanele interesate se pot inscrie completand formularul-tip disponibil in format electronic la adresa de internet www.centruldeterapiestrategica.com, sectiunea "Inscrieri"/"Formulare de inscriere". Informatii privind plata taxei de participare si confirmarea participarii se gasesc in formularul de inscriere. Dupa completare, formularul scanat va fi trimis, pana la data de 04.05.2012, la adresa de e-mail: info@centruldeterapiestrategica.com.

Contact: Informatii suplimentare se pot obtine la telefon 0723 275 275 sau prin e-mail: info@centruldeterapiestrategica.com.

Mai multe informatii despre CTS din Arezzo, Italia (Institut de cercetare, formare si activitate clinica fondat in 1987 de catre Giorgio Nardone si Paul Watzlawick) si programele de formare complementara/continua in Psihoterapie Scurta Strategica furnizate sunt disponibile la urmatoarele adrese de internet:
www.centruldeterapiestrategica.com (in limba romana)
www.centroditerapiastrategica.org
www.giorgionardone.it
www.psicoterapiabrevestrategica.it
www.problemsolvingstrategico.it
www.changestrategies.it
www.bsst.org

Cu cele mai bune ganduri,
Bogdan Ion, Ph.D.
Lecturer - Bucharest University
Member and Associate - ICCE
International Center for Clinical Excellence
www.centerforclinicalexcellence.com


[1] Studiul de caz consta in prezentarea unui caz clinic concret, sub forma redarii inregistrarii audio-video a şedinţelor de terapie susţinute de catre prof. dr. Giorgio Nardone, insoţita de explicaţiile formatorului.
  

Revista de psihoterapie

Supervizări

Cărţi şi periodice