Webinar gratuit si formare in terapii scurte, 20 martie 2012

La 13:14
Dragi colegi,

Anul acesta se poarta Terapiile Scurte !

Si asta nu doar pentru ca 2012 este un an apocaliptic si nu ne-a mai ramas mult timp :) Sunt pentru asta motive mai multe si mai relevante si o parte din ele dorim sa le impartasim cu voi prin intermediul unui Webinar gratuit (un seminar - prezentare desfasurat on-line si receptat de auditori in fata calculatoarelor conectate la internet).

Webinarul este organizat pentru cei interesati sa afle informatii esentiale despre Consilierea si Terapiile scurte colaborative orientate pe resurse si solutii, despre istoricul si radacinile Metodei, despre Formare si despre Scoala noastra de Consiliere si Terapii Scurte.

Webinar-ul gratuit se va desfasura pe 20 martie incepand cu ora 19h.

Pentru participare e nevoie sa trimiteti un email pe adresa webinar@terapiiscurte.org avand in subiectul mesajului cuvantul "Webinar" si continand datele dvs de contact. Veti primi un email cu link-ul pentru inregistrarea participarii si cu instructiunile tehnice si conditiile de participare.

Webinarul va consta din aproximativ jumatate de ora de prezentare audio insotita de slide-uri si un sfert de ora rezervat pentru a raspunde intrebarilor puse de participanti via VoIP sau chat.

Avem placerea sa va anuntam ca incepe un nou grup de formare in Bucuresti in finalul lunii Martie 2012.

El este deschis studentilor in ultimul semestru, absolventilor, masteranzilor in psihologie, asistenta sociala, medicina, pedagogie.

Intentionam sa organizam in curand grupuri similare in Constanta, Brasov, Pitesti, Iasi, Sibiu, Cluj, Timisoara, Oradea, Satu-Mare.

Persoanele interesate din aceste locatii pot comunica interesul lor la sfarsitul webinarului raspunzand la intrebarile din chestionarul de feedback.

Asteptam solicitarile de inscriere ale tuturor celor interesati.

Si va rugam pe cei care v-ati aratat interesati de formare in finele anului trecut sa va reafirmati interesul, daca este de actualitate, pentru a sti sa va includem in structura grupei care se constituie acum.

Pentru inscrieri ferme va rog sa trimiteti solicitarea voastra pana cel tarziu miercuri seara pe 28 martie 2012: prin email la adresa inscrieri@terapiiscurte.org ( adresa de email: inscrieri LA terapiiscurte PUNCT org) avand in subiectul mesajului "inscriere terapii scurte" si incluzand datele dvs. personale (Nume, Prenume, CNP) si de contact (email + telefon - Obligatoriu!!!).

Inainte de a va decide, va rugam sa studiati cu atentie informatiile cuprinse in finalul mesajului si in atasamente (Atentie !!! sunt usor diferite fata de cele din toamna-iarna 2011). Pentru a solicita informatii suplimentare participati la webinar si/sau scrieti la info@terapiiscurte.org .


Desfasurare. Cursurile se sustin in Bucuresti in locatii de training inchiriate.

Pentru a va organiza din timp programul suntem in masura sa va prezentam programul nostru de intalniri pentru primele 7 week-end-uri de lucru.

Week-end-urile cu date stabilite sunt:

wk 1 - 31 martie - 1 aprilie (nu e pacaleala),
wk 2 - 28-29 aprilie,
wk 3 - 26-27 mai,
wk 4 - 23-24 iunie,
wk 5 - 21-22 iulie,
wk 6 - 01-02 septembrie,
wk 7 - 29-30 septembrie.

Programul continuarii cursurilor va fi decis in inceputul toamnei de comun acord cu grupul de cursanti.

Program. De regula sambata 9-19 h si duminica 9-17 h. O exceptie va fi prima intalnire cand duminica pe 1 aprilie programul va fi 9-14 h.

Locatia din Bucuresti pentru grup va fi comunicata celor inscrisi cel tarziu pe 29 martie.

Recomandari. Pentru participarea la cursuri in afara de hartie si instrumente de scris, aveti nevoie doar sa luati cu voi deschiderea, curiozitatea si voia buna.

Costuri. Pentru un week-end de formare:

* cu plata individuala 550 ron.
* pentru plata institutionala 650 ron/week-end.

Cei care v-ati inscris pana acum aveti intaietate, insa este nevoie sa reconfirmati inscrierea prin email.

Iata si alte informatii care v-ar putea interesa.

Desi formarea se adreseaza tuturor celor interesati, exista niste avantaje pentru cursantii/absolventii de la masteratele clinice sau de psihoterapie organizate de FPSE a UB, UBB - Cluj-Napoca, UTM - Bucuresti si altele.

ARTS&CORS recunoaste un numar important de ore de formare ca fiind acoperit de studiile masterale de orientare clinica si ca urmare reduce timpul si costurile unei formari cu noi (cu pana la 150 ore de dezvoltare personală mai putin daca sunt deja facute in alta scoala, ore de formare in interactiune cu formatorii cupana la 84 mai putin si respectiv cu 220 ore de studiu individual teoretic mai putin).

Celelate prevederi raman aplicabile la fel (necesarul ca timp pentru supervizare, dezvoltare personala etc.)

Va trimit doua materiale atasate: unul explica structura formarii, altul este un rezumat ultrasintetic al primelor 7 week-end-uri si ultimul prezinta pe scurt informatii despre modelul terapeutic, despre şcoala şi filosofia formării la noi.

Ele au informatii usor restructurate fata de cele din finele anului trecut.

Va citez din documentul atasat care se refera la structura formarii:

"Echivalări / Cursanților care au ore de formare în masterate sau în alte direcţii terapeutice considerate compatibile cu Terapiile Scurte li se pot recunoaşte o parte consistentă din acestea numai după parcurgerea cu formatorii şcolii: minimum a primelor 7 week-end-uri de formare (147de ore) - pentru Consiliere si minimum a 11 week-end-uri de formare (231 de ore) - pentru Psihoterapie, în funcţie de competenţele specifice şi verificabile acumulate până la acel moment."

Atentie!!! Avem o capacitate de a oferi formare pentru un numar limitat de cursanti asa incat e bine sa stiti ca vom putea colabora doar cu o parte dintre dvs. si ca inscrierile si participarea se vor face in sistemul primul venit (inscris) primul servit.

Pentru solicitarile primite de a organiza grupuri de formare in alte centre (Constanta, Brasov, Cluj etc.), de indata ce dintr-o locatie primim suficiente solicitari va vom contacta pentru a organiza un calendar al formarii in orasul dvs.

Cei interesati de formarile organizata de noi, care din diferite motive nu opteaza pentru grupul organizat acum, ne pot scrie pentru a fi introdusi pe lista de asteptare si anuntati cu prioritate despre grupurile pe care le vom organiza in viitor.

Interviu vocational initial se va desfasura telefonic.

Eu (Bogdan Ion) va voi contacta personal pentru a va da confirmarea participarii.

Va rog sa retrimiteti celor interesati informatiile legate de participare la aceste grupuri. Multumiri!

E important sa ştiţi ca acest nou grup de formare este deschise tuturor celor care doresc: cu sau fara experienta anterioara.

NB1 Va rog amintiti-va sa trimiteti acest mesaj mai departe celor interesati.

NB2 Multumesc ca ati citit acest mesaj pana la capat, indiferent daca rezonati sau nu cu directia de care noi suntem pasionati.

In numele echipei ARTS&CORS,

Cu multa consideratie,

Bogdan Ion, Ph.D.
Lector universitar – Universitatea din Bucuresti
Secretar al Comisiei de Psihologie Clinica si Psihoterapie a Colegiului Psihologilor din Romania
Member and Associate - ICCE
International Center for Clinical Excellence http://www.centerforclinicalexcellence.com/
The 2013 Achieving Clinical Excellence Conference
Putting the Pieces Together: The "Fragile Balance"
May 16th - 18th - Amsterdam, Holland http://www.ace2013amsterdam.com/
Advanced FIT/CDOI Intensive Training - August 2012 Chicago, Illinois, July 30 - August 2, 2012
http://www.eventbrite.com/event/2868069473?ref=eweb
ICCE Training of Trainers, Chicago - August 2012
State of the Art Faculty, August 6th-10th, 2012
http://tot2012.eventbrite.com/
  

Revista de psihoterapie

Supervizări

Cărţi şi periodice