Curs de formare continua "Tulburarea de personalitate paranoida; Tulburarea de personalitate borderline", Bucureşti, 24-25 martie 2012

La 12:04
Dragi colegi,

Am placerea sa va informez ca la sfarsitul acestei saptamani, in zilele de 24 - 25 martie 2012, va avea loc in Bucuresti, Cursul de formare continua organizat, in colaborare, de catre ARTS&CORS si Centrul de Terapie Scurta Strategica(CTS) din Arezzo-Italia. In cadrul acestuia, specialistii din Italia vor prezenta modalitati de abordare eficace si interesante asupra Tulburarii de personalitate borderline si a Tulburarii de personalitate paranoida, doua patologii cunoscute ca fiind dificile atat din perspectiva interventiei terapeutice cat si din cea a persoanelor afectate. La acest curs veti intra in posesia unor instrumente neconventionale de facilitare a demersului terapeutic pentru a avea rezultate maxime cu efort minim!

Veti avea ocazia, in afara prezentarii teoretice, sa asistati prin intermediul unor inregistrari audio-video, la sedinte de terapie a unor cazuri tipice pentru aceste afectiuni, sustinute chiar de fondatorul CTS Arezzo, profesorul Giorgio Nardone.

Va invit sa aveti un week-end interesant alaturi de noi!


ASOCIATIA ROMANA DE TERAPII SCURTE SI CONSULTANTA ORIENTATA PE RESURSE SI SOLUTII (ARTS& CORS) si CENTRUL DE TERAPIE STRATEGICA (CTS) din Arezzo, Italia organizeaza PROGRAMUL DE FORMARE CONTINUA IN PSIHOTERAPIE cu tematica "TEHNICI DE INVESTIGARE SI INTERVENTIE SPECIFICE PSIHOTERAPIEI SCURTE STRATEGICE UTILIZATE IN TRATAMENTUL TULBURARII BORDERLINE SI A TULBURARII PARANOIDE"

Programul de formare profesionala continua sus-mentionat este avizat si creditat de Colegiul Psihologilor din Romania.

Adresabilitate: Programul de formare profesionala continua se adreseaza psihologilor cu drept de libera practica (atestati in conditii de supervizare sau cu atestat de libera practica autonoma) in specialitatile psihologie clinica si psihoterapie.

Numar de credite profesionale acordate:

Ziua a I-a - "Tehnici de investigare si interventie specifice Psihoterapiei Scurte Strategice utilizate in tratamentul Tulburarii Borderline"- 9 credite.
Ziua a II-a - "Tehnici de investigare si interventie specifice Psihoterapiei Scurte Strategice utilizate in tratamentul Tulburarii Paranoide"- 9 credite.
Pentru ambele zile: total 18 credite.

Diploma de absolvire: In urma participarii se elibereaza diplome de absolvire de catre CTS din Arezzo, Italia. Dupa finalizarea programului de formare profesionala, pana la eliberarea diplomelor, participantii primesc, la cerere, adeverinte care atesta absolvirea acestuia, emise de ARTS&CORS.

Locul desfasurarii: Hotel Razvan, situat pe Calea Calarasilor nr. 159, sector 3, Bucuresti (www.hotelrazvan.com), Sala Concordia, et.1.

Rezervari: 021 320 01 73; 021 322 08 11 (fax); rezervari@hotelrazvan.com.

Localizare: www.hotelrazvan.com/localizare-121-ro.html.

Perioada de desfasurare: 24 - 25 martie 2012

Structura programului de formare continua:

Ziua a I-a (sambata, 24.03.2012, incepand cu ora 10.00):

Cercetarea-interventie asupra Tulburarii Borderline

Analiza comparativa: diagnoza nosografica si diagnoza operativa a tulburarilor de personalitate.
Prezentarea Tulburarii Borderline din perspectiva Terapiei Scurte Strategice. Analiza "reductorilor complexitatii".

Studiu de caz[1]: Vizionarea si analiza unui caz de Tulburare Borderline insotit de explicarea logicii functionarii patologiei si a manevrelor utilizate in relatie cu cele trei axe alte terapiei scurte strategice evoluate: strategie, limbaj, relatie (aplicarea unui protocol terapeutic specific).


Ziua a II-a (duminica, 25.03.2012, incepand cu ora 10.00):

Cercetarea interventie asupra Tulburarii Paranoide

· Diagnoza operativa a Tulburarii Paranoide

· Expunerea manevrelor si stratagemelor cele mai utilizate in problemele de cuplu cu referire la axiomele pragmaticii comunicarii umane.

· Studiu de caz: Vizionarea si analiza unui caz insotit de explicatiile cu privire la diversele tehnici utilizate in tratamentul Tulburarii Paranoide (in acest caz ca efect a unei traume subite). Totodata, vor fi explicate si tehnicile pentru Tulburarea de Stress Postraumatic si Probleme de cuplu (aplicarea unui protocol terapeutic specific).


Taxe de participare:

Ziua 1 - "Tehnici de investigare si interventie specifice Psihoterapiei Scurte Strategice utilizate in tratamentul Tulburarii Borderline" – 425 Ron
Ziua 2 - "Tehnici de investigare si interventie specifice Psihoterapiei Scurte Strategice utilizate in tratamentul Tulburarii Paranoide"- 425 Ron.
Pentru ambele zile: 800 Ron.

Formatori: Psihoterapeut Claudette Portelli, formator in cadrul CTS din Arezzo, Italia.

Detalii inscriere: Numarul locurilor este limitat, ocuparea acestora realizandu-se in ordinea inscrierilor.

Persoanele interesate se pot inscrie completand formularul-tip disponibil in format electronic la adresa de internet www.centruldeterapiestrategica.com, sectiunea "Inscrieri"/"Formulare de inscriere". Informatii privind plata taxei de participare si confirmarea participarii se gasesc in formularul de inscriere. Dupa completare, formularul scanat va fi trimis, pana la data de 20.03.2012, la adresa de e-mail: info@centruldeterapiestrategica.com.

Contact: Informatii suplimentare se pot obtine la telefon 0723 275 275 sau prin e-mail: info@centruldeterapiestrategica.com.

Mai multe informatii despre CTS din Arezzo, Italia (Institut de cercetare, formare si activitate clinica fondat in 1987 de catre Giorgio Nardone si Paul Watzlawick) si programele de formare complementara/continua in Psihoterapie Scurta Strategica furnizate sunt disponibile la urmatoarele adrese de internet:

www.centruldeterapiestrategica.com (in limba romana)
www.centroditerapiastrategica.org
www.giorgionardone.it
www.psicoterapiabrevestrategica.it
www.problemsolvingstrategico.it
www.changestrategies.it
www.bsst.org


Cu cele mai bune ganduri,

Bogdan Ion, Ph.D.
Lecturer - Bucharest University
Member and Associate - ICCE
International Center for Clinical Excellence www.centerforclinicalexcellence.com


[1] Studiul de caz consta in prezentarea unui caz clinic concret, sub forma redarii inregistrarii audio-video a şedinţelor de terapie susţinute de catre prof. dr. Giorgio Nardone, insoţita de explicaţiile formatorului.
  

Revista de psihoterapie

Supervizări

Cărţi şi periodice