Anna T. Cianciolo, Robert J. Sternberg, "Inteligenţa", Editura Trei, 2012

La 21:49
Stimati psihologi,

In colectia Psihologia pentru toti a aparut o noua carte despre un subiect de maxim interes: Inteligenta, scrisa de psihologii americani Anna T. Cianciolo si Robert J. Sternberg.
Aceasta carte se adreseaza cititorilor interesati sa cunoasca mai multe despre inteligenta, fiind scrisa de o asemenea maniera, incat sa poata fi usor inteleasa si de catre nespecialisti. Ea ofera totodata informatii valoroase studentilor de la psihologie si pedagogie. Prezenta lucrare poate constitui o lectura suplimentara la cursurile despre aptitudinile umane sau de istorie a psihologiei.
Autorii

Autori: Anna T. Cianciolo si Robert J. Sternberg
Traducere din engleza de Adina Ihora
Nr. de pagini: 240
Pret: 29.00 Ron
Colectia: Psihologia pentru toti
Blog: http://edituratrei.wordpress.com/
Editura Trei

Scurt istoric

Care este natura inteligentei umane? Cum se poate masura? Poate fi educata sau depinde exclusiv de mostenirea genetica? Anna Cianciolo si Robert Sternberg ofera un istoric concis si bine sistematizat al modului in care psihologii au folosit instrumentele stiintifice pentru a raspunde acestor intrebari. Cartea descrie cele mai uzitate teste de inteligenta, discuta diferitele fatete ale inteligentei (inclusiv din perspectiva sociologica si antropologica) si prezinta recentele dezbateri asupra diferentelor de QI dintre sexe si rase.

Conceptul de „inteligenta" nu poate fi inteles in lipsa unei cunoasteri minimale a istoriei sale. Cartea de fata aduce tocmai aceasta perspectiva vitala si spicuieste cu multa pricepere trasaturile esentiale ale teoriei inteligentei, asamblandu-le intr-un mod care, desi pare enciclopedic, este totodata usor accesibil, chiar si pentru un cititor neexperimentat. (Michael E. Martinez, University of California, Irvine)

Anna T. Cianciolo este lector universitar la University of Illinois Urbana - Champaign si este specializata in invatarea asistata de tehnologie, in testarea psihometrica si in psihologia organizationala.

Robert J. Sternberg este, incepand din 2010 rector la Oklahoma State University. Specializat in psihologia inteligentei, a emotiilor si a resurselor umane, a mai fost tradus la Editura Trei cu volumul Sageata lui Cupidon. Cursul dragostei in timp.


Cuprins:

Prefata

1 Natura inteligentei
2 Masurarea inteligentei
3 Educarea inteligentei
4 Bazele genetice si de mediu ale inteligentei
5 Diferentele intergrupale de inteligenta

Concluzii finale
Bibliografie

Cu cele mai bune ganduri,

Viorel Vrabie
PR Psihologie - Editura Trei
viorel.vrabie@edituratrei.ro
Mobil: 0726 345 872
Tel./Fax: (021) 300 60 90
www.edituratrei.ro
  

Revista de psihoterapie

Supervizări

Cărţi şi periodice