Dezbatere la ICR: "Cartea roşie" de C. G. Jung, Bucureşti, 8 noiembrie 2011

La 14:23
Dragi psihologi,

Editura TREI si Institutul Cultural Roman va invita marti, 8 noiembrie, ora 18.00, la o dezbatere privind volumul Cartea Rosie de C.G. Jung. Evenimentul are loc la sediul Institutului Cultural Roman din Aleea Alexandru nr. 38, sector 1.

Moderator: Horia Roman Patapievici

Vor vorbi: Andrei Plesu, Mihaela Minulescu, Vasile Dem. Zamfirescu

CARTEA ROSIE - LIBER NOVUS

Autor: Carl Gustav JUNG
Editata de Sonu Shamdasani
Traducere din germana de Viorica Niscov
Traducerile din engleza de Simona Reghintovschi
Nr. de pagini: 404
Format: 30 x 40 cm
Pret: 499 lei
Editura TREI

O premiera editoriala care sincronizeaza psihologia autohtona cu cea europeana - Dilema Veche

Anii in care m-am ocupat de imaginile interioare au constituit perioada cea mai importanta a vietii mele, in decursul careia s-au decis toate lucrurile esentiale. Atunci a inceput totul, iar amanuntele care au urmat sunt doar niste completari si lamuriri. Intreaga mea activitate ulterioara a constat in a elabora ceea ce tasnise in acei ani din inconstient si mai intai ma inundase, ma coplesise. A fost materia primordiala pentru opera unei vieti. - C. G. Jung

Acestea sunt cuvintele psihologului C. G. Jung scrise in 1957, in care se refera la deceniile cand a lucrat la Cartea Rosie, din 1914 pana in 1930. Cu toate ca se stie de peste 80 de ani de existenta ei, Cartea Rosie nu a fost niciodata publicata si nici nu a fost pusa la dispozitie publicului interesat, discipolilor si succesorilor lui Jung.

Publicarea Cartii Rosii ne da posibilitatea unei noi epoci in intelegerea scrierilor lui Jung. Ne ofera o deschidere unica spre modul in care si-a recuperat sufletul si a constituit o psihologie. Ar putea sa fie cea mai influenta scriere, nepublicata pana in prezent, din istoria psihologiei.

Accesul publicului este liber.

Cu cele mai bune ganduri,
Viorel Vrabie

PR Psihologie - Editura Trei
viorel.vrabie@edituratrei.ro
Mobil: 0726 345 872
Tel./Fax: (021) 300 60 90
www.edituratrei.ro
  

Revista de psihoterapie

Supervizări

Cărţi şi periodice