Cristiana Alexandra Levitchi, Clara Toma, "Despre iluzii, mituri,amagiri", Editura Ascendent, 2011

La 14:10
Anunt cu bucurie aparitia unei alte carti la editura Ascendent scrisa de Cristiana Alexandra Levitchi si Clara Toma: Despre iluzii, mituri, amagiri (teme abordate - despre iubire, bani si moarte) http://www.sensart.ro/despre-iluzii-mituri-amagiri.html

Pretul ei este 20 ron si puteti s-o achizitionati de pe siteul www.ce-e-aici.eu, www.edituraascendent.ro, office@edituraascendent.ro (librariile : Eminescu, Orfeu)

Iata aici despre carte

http://cristianaalexandralevitchi.wordpress.com/2011/10/25/anunt-aparitie-carte-despre-iluzii-mituri-amagiri-cristiana-alexandra-levitchi-clara-toma-ed-ascendent/

http://cristianaalexandralevitchi.wordpress.com/2011/10/16/seminar-9-noiembrie-2011-despre-iluzii-mituri-amagiri/

Fragmente din carte :
Cine oare nu se iluzioneaza? Cred ca 99 la suta din populatie o face. Iluzia face parte din viata. Subiecte ca dragoste, bani si moarte au stirnit de-a lungul timpului foarte multe iluzii. Ele sint cumva subiecte tabu. Si in acest secol, partenerii indragostiti nu vorbesc despre bani in cuplu si nici despre moarte. In cultura noastra nu se apreciaza batrinetea….pentru ca deseori aduce boala si intotdeauna moarte. Speranta uneori este cel mai mare dusman al luciditatii. 
De ce ne iluzionam? Pentru ca este comod, pentru ca este dificil sa facem fata realitatii, pentru ca nu constientizam iluzia, pentru ca este securizant, pentru ca este linistitor, in pofida supararilor iluziilor si pentru ca am preluat acelasi tip de iluzii din familie si din cercul social. Este mai greu sa avem iluzii, decat sa nu avem, pentru ca ele uneori sunt temelia vietii noastre. Iluziile ne dau un confort psihologic, un anumit fel de control. 
Oamenii, in general, se iluzioneaza despre multe lucruri, subiecte, insa, daca unele iluzii, mituri se demonteaza relativ usor (cele care sunt mai lesne de demonstrat), altele nu se desfiinteaza decat foarte greu sau deloc. Temele principale in care sunt mentinute cele mai mari iluzii sunt temele fundamentale de interes pentru omenire: viata si moartea, iubirea-dragostea, banii, sexul. Daca mentinem de exemplu o iluzie cu privire la sistemul bancar, orice specialist competent in aceasta meserie ne poate arata repede adevarul. In schimb, daca avem iluzii cu privire la dragoste, de cele mai multe ori avem relatii nefericite si este nevoie de psihoterapie sustinuta sa scapam de asemenea iluzii. Filosofii, psihologii, psihiatrii, psihoterapeutii, sociologii, biologii, medicii, fizicienii, antropologii, chimistii au explicat fiecare prin cunostiintele lor aceste mari teme. Pot sa spun ca oricine, constient sau inconstient s-a intrebat cu privire la aceste teme. 
Ce inseamna iluzie? A nu vedea realitatea asa cum este. O sa spuneti poate ca realitatea e vazuta de fiecare dintre noi diferit. Da, diferit in functie de convingerile pe care le-am preluat de la parinti, societate, filme. 
Realitatea este ca lumea este plina de fictiune si ca ne si place cumva sa traim in fictiune. Pe de alta parte, aproape fiecare dintre noi (constient sau nu) suntem preocupati de adevarul ultim si de multe aspecte fundamentale ale vietii: Ce e viata? De unde venim si unde ne ducem? Ce e dupa moarte? Daca e ceva? Ce e iubirea? 
Avem o nevoie fundamentala de a explica mersul lucrurilor de a le controla si ne folosim de diverse explicatii. Uneori aceste explicatii devin incomode si neeficiente, la fel ca iluziile. Atunci explicatiile merita schimbate. 
Cartea este scrisa pentru persoanele care isi pun intrebari si nu se multumesc cu raspunsuri preconcepute. Acelora dintre voi care doresc sa isi pastreze iluziile, sa se protejeze prin negare, le recomand sa se conserve cu toate riscurile ce decurg de aici. 
Se prea poate ca unii dintre cei care vor citi aceasta carte sa fie cuprinsi de sentimente foarte diferite si contradictorii. Este foarte greu sa ne punem la indoiala sistemul de credinte… si este greu sa scapam de iluziile noastre construite si intretinute poate de-a lungul unei vieti. Eu cred totusi ca o intrebare buna, este mai buna decat raspunsurile preluate de la altii. Cu alte cuvinte intrebarea copilului: “De ce asa si nu asa?” are in ea multa inteligenta si intelepciune. Fiti ca si copiii: intrebati-va despre orice.

Cuprins

O altfel de…prefaţă – (Dez)iluzionează-te ! - Clara Toma
În loc de introducere – Cristiana Alexandra Leviţchi
Ataşamentul şi concepţia despre noi, lume şi alţii – Cristiana Alexandra Leviţchi
De unde încep iluziile - Cristiana Alexandra Leviţchi
Poziţiile de viaţă
Nevoia de siguranţă la temelia vieţii
Controlul, anxietatea existenţială şi puterea
Controlul, poziţiile de viaţă şi triunghiul dramatic
Mecanismele de apărare şi iluziile – Cristiana Alexandra Leviţchi
Iubirea, dragostea, sexul şi lluziile – Cristiana Alexandra Leviţchi
Cum învăţăm să iubim?
Iluzii despre relaţii
Mituri despre bărbaţi şi femei, familii în societăţile patriarhale
Adevăruri despre fidelitate şi relaţii
Idei preconcepute despre femei, bărbaţi şi sexualitate
Mituri şi adevăruri despre sex
Mituri şi prejudecăţi despre copii şi sex
Ataşamente şi disfuncţii relaţionale
Fazele unei relaţii de cuplu
Idealuri si idealizare în relaţiile de cuplu -Clara Toma
Banii şi iluziile – Cristiana Alexandra Leviţchi
Mituri şi adevăruri despre bani
Moartea şi existenţa libertate, sens – Cristiana Alexandra Leviţchi
Poziţii de viaţă, tipul de ataşament şi atitudinea în faţa morţii
Mania perfectiunii corporale, teama de boala, teama de moarte si negarea mortii Ce ascunde mania perfecţiunii corporale şi teama de boală
Diverse moduri de sfidare-negare a morţii (unele benefice, altele negative)
Religiile, credinţele religioase şi moartea
Copiii şi moartea
Cum e sa trăieşti conştient, fără amăgiri şi iluzii - Cristiana Alexandra Leviţchi
Despre unele iluzii, mituri, amagiri, cu alte cuvinte… - Clara Toma
În (loc de) încheiere – Clara Toma
Despre autoare
Bibliografie selectivă
Biblioterapie: Cărţi ce merită citite
Fragment din carte si aici : http://cristianaalexandralevitchi.wordpress.com/2011/07/26/adevaruri-despre-fidelitate-si-relatii/

CRISTIANA ALEXANDRA LEVITCHI
psihoterapie, psihologie clinica, coaching, nlp
constelatii familiale
web - www.sensart.ro
blog - http://cristianaalexandralevitchi.wordpress.com
abonare newsletter - http://www.newsletter.sensart.ro//?p=subscribe&id=1
  

Revista de psihoterapie

Supervizări

Cărţi şi periodice