Workshop de sofrologie, Bucureşti, 8 septembrie 2001 (in limba engleza)

La 10:08
Termenul de sofrologie a fost introdus in anul 1960 de catre neuropsihiatrul columbian Alfonso Caycedo. Etimologia cuvantului provine din limba greaca "sos" = armonie, echilibru, "phren" = constiinta, spirit, "logos" = stiinta, cuvant; in esenta, sofrologia este stiinta armoniei spiritului.

Aceasta este o tehnica de vindecare bazata pe relaxare si concentrare care ajuta oamenii sa devina mai constienti de trupurile si mintile lor; este vorba despre echilibrarea individului, holistic, prin armonizarea corpului, mintii si spiritului. Practicarea exercitiilor sofrologice produce transformari profunde in campul constiintei, accesand puteri nebanuite ale inconstientului.

Sofrologia este stiinta care se ocupa cu studiul constiintei umane si se bazeaza pe o serie de exercitii de relaxare dinamica punand accent pe perceptia corporala, relatia corp-spirit si influenta acestora asupra noastra. Practicand sofrologia caycediana putem sa ne dezvoltam o constiinta senina si o stare de armonie interioara si buna dispozitie.

Workshopul va fi sustinut in limba engleza de catre Dorna Wilson Revie, sofrolog care are propria scoala de sofrologie in Geneva, Elvetia. De asemenea Dorna sustine cursuri si workshopuri de sofrologie atat in Elvetia cat si in Canada, Belgia, Hong Kong iar acum in Romania .

Va invitam sa participati la un workshop inedit care se adreseaza atat psihologilor care doresc sa foloseasca aceasta tehnica in practica lor cat si persoanelor interesate de imbunatatirea starii interioare si a diferitelor performante sau care sufera de diverse afectiuni psihosomatice.

Sofrologia poate fi practicata zilnic si oriunde si este foarte utila in diverse situatii:

- o mai buna concentrare

- somn odihnitor

- imbunatatirea memoriei

- sanatate emotionala

- perceptia corporala si ameliorarea sanatatii fizice

- dezvoltarea sentimentului de bucurie interioara

- pregatirea pentru situatii stresante

- pregatirea pentru examane (copii si nu numai)

- relaxare

- eliminarea nervozitătii si dezvoltarea calmului interior

- imbunatatirea stimei de sine etc.

Primele lucruri pe care oamenii le observa atunci cand practica sofrologia sunt: un somn mai odihnitor, imbunatatirea concentrarii, mai putine griji si temeri, mai multa incredere in sine si sentimentul de fericire interioara.Cea mai comuna remarca dupa cateva saptamani de practicare este „in general nu s-a schimbat nimic in exterior insa sunt mai fericit, lucrurile par mai usoare, am mai multa energie si ma trezesc simtindu-ma bucuros ca sunt in viata". Nu este acesta sentimentul pe care-l cautam cu totii?

Va asteptam cu drag!

Taxa : 50 lei .

Program : orele 19-20.30

Inscrierea se face in limita locurilor disponibile.

contact@aquamarin.ro

Tel : 0745.633.474 ; 0724.222.522 ; 021.326.52.90

www.aquamarin.ro
  

Revista de psihoterapie

Supervizări

Cărţi şi periodice