Sylvia R. Karasu, T. Byram Karasu, „Arta mentinerii casniciei", Editura Trei, 2011

La 16:51

Dragi psihologi,

Va semnalez aparitia unui nou titlu in colectia "Psihologie Practica": Arta mentinerii casniciei - Sylvia R. Karasu si T. Byram Karasu

Autori: Sylvia R. Karasu, T. Byram Karasu
Traducere din engleza de Daniela Stefanescu
Nr. de pagini: 352
Pret: 35.00 Ron
Colectia: Psihologie Practica
Editura TREI

Arta mentinerii casniciei este o carte despre viata conjugala care incepe odata cu incheierea nuntii, despre diferentele psihologice si biologice dintre barbati si femei, care fac casatoria atat de solicitanta. Cine nu doreste sa afle cauzele pentru care pasiunea e in pericol sa paleasca in decursul casatoriei, felul cum hormonii exacerbeaza comportamentul si cum mintea noastra ne zapaceste uneori? Exemple clare, care sunt presarate pe parcursul cartii, fiind „sarea si piperul" ei, ilustreaza cum sarcinile, nasterile si cresterea copiilor mici si a adolescentilor imping de atatea ori o casnicie spre dezastru si cum stresurile care apar la mijlocul vietii, de pilda din cauza aventurilor amoroase si a bolilor, contribuie la dezbinarea sotilor. Este, de fapt, o carte care transmite mijloacele esentiale pentru arta atat de subtila a mentinerii casniciei.

Dr. Sylvia R. Karasu este profesor de psihiatrie la Weill Medical College of Cornell University si medic psihiatru la New York Presbyterian Hospital. Dr. T. Byram Karasu este cadru universitar si Presedinte al Departamentului de Psihiatrie si stiinte Comportamentale de la Albert Einstein College of Medicine si psihiatru-sef la Montefiore Medical Center. Cei doi sunt casatoriti de peste trei decenii.

Tot impreuna au scris in 2010 cartea The Gravity of Weight: A Clinical Guide to Weight Loss and Maintenance.

Cuprins:

Multumiri
Introducere

1. Relatia in casnicie
2. Sexul in casnicie
3. Jocul puterii in casnicie
4. Comunicarea in casnicie
5. Sarcina si copiii in casnicie
6. Copiii si adolescentii in casnicie
7. Varsta de mijloc in casnicie
8. Casatoria — o cauza de boala
9. Redefinirea casatoriei


Epilog
Bibliografie


O vara frumoasa,

Viorel Vrabie
PR Psihologie - Editura Trei
viorel.vrabie@edituratrei.ro
Mobil: 0726 345 872
Tel./Fax: (021) 300 60 90
www.edituratrei.ro
  

Revista de psihoterapie

Supervizări

Cărţi şi periodice