Barrie Gunter, "Stapanul si animalul de casa. Beneficiile relaţiilor cu animalele", Editura Trei, 2011

La 16:11
Autor: Barrie Gunter
Traducere din engleza de Nadina Visan
Nr. de pagini: 280
Pret: 29.00 Ron
Colectia: Psihologia pentru toţi
Editura TREI

Beneficiile relaţiilor cu animalele

Plecand de la peste o suta de studii de psihologie si sociologie, Barrie Gunter pune in evidenta beneficiile aduse de relatia dintre oameni si animalele lor de companie: celor mici le intareste simtul responsabilitatii, adultilor le ofera un copil-surogat sau un prilej pentru intarirea statutului social, iar pe batrani ii ajuta sa se simta mai putin singuri. Spre finalul cartii, autorul subliniaza si efectele terapeutice pe care cainii, pisicile, caii sau delfinii le pot avea in tratamentul persoanelor cu handicap fizic sau cu tulburari mentale.

"Copilul care este indeajuns de mare pentru a-si asuma responsabilitatea ingrijirii si dresarii animalului poate obtine o seama de beneficii de pe urma acestei activitati. Animalele sunt fiinte foarte tolerante. Ele nu au orgolii, cum au parintii, ci accepta si daruiesc afectiune fara a pune niciun fel de conditii. Acceptarea completa pe care o daruieste animalul poate sa ii dea copilului o incredere in sine pe care altminteri poate ca nu va reusi s-o primeasca din mediul social in care traieste."

"Animalele de companie ne ofera beneficii insemnate in ceea ce priveste sanatatea noastra mentala. Ele ne ofera sprijin emotional si ne pot ajuta sa micsoram stresul si nemultumirea. Ba mai mult, avand capacitatea de a ne darui confort si stabilitate, animalele de companie au ajuns sa fie folosite cu succes ca o forma aditionala de terapie in cazul anumitor probleme psihice si comportamentale."

Barrie Gunter este doctor in psihologie, seful Centrului de Jurnalism si Comunicare de la Universitatea din Leicester, autor si coautor al peste 50 de carti dedicate mai ales relatiilor dintre mass-media si opinia publica, precum si psihologiei ambientale sau violentei din jocurile video.

O vara frumoasa,

Viorel Vrabie
PR Psihologie - Editura Trei
viorel.vrabie@edituratrei.ro
Mobil: 0726 345 872
Tel./Fax: (021) 300 60 90
www.edituratrei.ro
  

Revista de psihoterapie

Supervizări

Cărţi şi periodice