Intalnire interactiva la Carturesti MTR: "Eu sunt OK, Tu esti OK", Bucureşti, 10 mai 2011

La 11:22
Editura Trei si 121.ro te invita la Clubul pentru suflet. Descopera in fiecare luna o noua carte pe teme de dezvoltare personala, psihologie si autocunoastere. Ne intalnim, citim, discutam si incercam impreuna sa parcurgem drumul spre sufletul nostru.

In luna mai Editura Trei si 121.ro iti propun o intalnire interactiva pe marginea cartii Eu sunt OK - Tu esti OK de Thomas A. Harris din colectia "Psihologia pentru toti". Afla cum poti reface echilibrul intre starile personalitatii tale - Parintele, Adultul si Copilul - si cum poti deveni liber, implinit si OK cu tine insuti si cu ceilalti.

Gazdele intalnirii: Daniela Fugaru Kammrath, redactor sef 121.ro si Mirela Horumba, psiholog, consilier, psihoterapeut

Te asteptam astazi, 10 mai, ora 18:30 la libraria Carturesti de la Muzeul Taranului Roman (Soseaua Kiseleff 3, Sector 1, Bucuresti).

Eu sunt OK - Tu esti OK

Autor: Thomas A. Harris
Traducere din engleza de Ioana Badulescu
Nr. de pagini: 344
Pret: 35.00 Ron
Colectia: Psihologia pentru toti
Editura TREI

Inca din primii ani de viata, adoptam o anumita 'pozitie de viata' fata de noi si fata de ceilalti. Majoritatea, chiar si cei cu o copilarie fericita, actioneaza din pozitia 'Eu nu sunt OK - Tu esti OK', sustine Thomas A. Harris. Plecand de la cele trei stari ale eului din analiza tranzactionala, psihiatrul american demonstreaza in ce fel aceasta 'pozitie de viata' negativa contamineaza Adultul rational, facandu-ne vulnerabili in fata Copilului impulsiv si a Parintelui hipercritic. Mai departe, autorul ne arata in ce fel putem reface echilibrul sanatos dintre aceste trei stari ale personalitatii, devenind liberi, satisfacuti si OK cu noi insine si cu ceilalti.

'Ii sunt recunoscator doctorului Harris, pentru ca a facut un lucru de care era absoluta nevoie. In aceasta carte a clarificat principiile analizei tranzactionale cu exemple convingatoare si usor de inteles si le-a legat, cu atentie si talent, de cercetari mai largi, precum cele din domeniul eticii.' - Eric Berne

'Analiza tranzactionala le ofera pacientilor un instrument pe care pot sa-l foloseasca oricand. Oamenii nu trebuie sa fie 'bolnavi' ca sa beneficieze de el. Este o experienta extrem de satisfacatoare sa vezi cum pacientii incep sa se schimbe incepand cu prima sedinta de terapie si cum se simt bine, cresc si se rup de tirania trecutului'. - Thomas A. Harris

Thomas A. Harris (1910 - 1995) s-a format initial in psihanaliza sub tutela lui Harry Stack Sullivan, dupa care a devenit cel mai cunoscut popularizator al analizei tranzactionale initiate de Eric Berne. A lucrat ca psihiatru in fortele navale americane si a predat la Universitatea din Arkansas.

Va asteptam cu drag,

Viorel Vrabie
PR Psihologie - Editura Trei
viorel.vrabie@edituratrei.ro
Mobil: 0726 345 872
Tel./Fax: (021) 300 60 90
www.edituratrei.ro
  

Revista de psihoterapie

Supervizări

Cărţi şi periodice