Michael B. Sussman, "O chemare curioasă. Motivaţia pentru a deveni psihoterapeut", Editura Trei, 2011

La 11:26
Dragi psihologi,

In colectia Psihologie-Psihoterapie a aparut o noua carte utila atat studentilor care intentioneaza sa devina terapeuti, cat si specialistilor - O chemare curioasa - scrisa de psihologul Michael B. Sussman.

Autor: Michael B. Sussman
Traducere din engleza de Simona Reghintovschi
Nr. de pagini: 384
Pret: 45.00 Ron
Colectia: Psihologie-Psihoterapie
Editura TREI

Motivatia pentru a deveni psihoterapeut

De ce sa alegi sa-ti petreci viata ascultand nefericirile celorlalti? Este cunoscut faptul ca practicarea psihoterapiei presupune o munca dificila, cu numeroase frustrari, frecvente esecuri si satisfactii care apar dupa o perioada lunga de timp. Atunci de unde apare fascinatia pentru psihoterapie, ce ne impinge catre aceasta profesie imposibila? M. Sussman ne invita la explorarea motivatiilor inconstiente care ne-au determinat sa alegem profesia de psihoterapeut – de la incercarea de a ne stapani propriile conflicte, la nevoile narcisice de a fi omniscienti, omnipotenti, de a simti ca este nevoie de noi si incercarea mereu repetata de a ne vindeca si salva pe noi insine sau pe cei dragi din infernul suferintei psihice. Identificarea motivatiilor de a deveni terapeut este sustinuta prin rezultate ale studiilor relevante si este ilustrata prin prezentarea unor portrete de psihoterapeuti bazate pe interviuri realizate de autor. Scrisa intr-un limbaj accesibil, cartea se adreseaza atat studentilor care intentioneaza sa devina terapeuti, cat si specialistilor, oferindu-le ocazia de a deveni terapeuti mai buni prin constientizarea modului in care motivatiile inconstiente au impact asupra activitatii lor clinice.

Michael B. Sussman este psiholog clinician si profesor de psihologie la Harvard University. A primit premiul Randall B. Weiss pentru compasiune si calitatea ingrijirii in activitatea sa clinica. Printre lucrarile publicate se numara A Perilous Calling: The Hazards of Psychotherapeutic Practice.


Cuprins:

Cuvant-inainte
Multumiri
Introducere la noua editie

Capitolul 1. Fascinatia psihoterapiei
Capitolul 2. Incercarea de a stapani propriile conflicte
Capitolul 3. Satisfactii si beneficii psihice obtinute din practicarea psihoterapiei
Capitolul 4. Motive legate de scopurile pulsionale
Capitolul 5. Motivatii legate de narcisism si de dezvoltarea sinelui
Capitolul 6. Motivatii care presupun relatii de obiect
Capitolul 7. Profile de terapeuti
Capitolul 8. Concluzii si reflectii suplimentare

Cuvant de incheiere
Anexa. Intrebarile interviului
Bibliografie


O primavara frumoasa,

Viorel Vrabie
PR Psihologie - Editura Trei
viorel.vrabie@edituratrei.ro
Mobil: 0726 345 872
Tel./Fax: (021) 300 60 90
www.edituratrei.ro
  

Revista de psihoterapie

Supervizări

Cărţi şi periodice