24 povesti care inlesnesc solutionarea problemelor generate de parinti, frati, asistenti maternali, adoptii si divorturi

La 10:58
De vreme ce majoritatea copiilor sunt crescuti in sanul unui anumit tip de familie, de la cel sanatos, propice unei dezvoltari armonioase, pana la cel nesanatos si disfunctional, este normal ca multe dintre problemele emotionale sa isi gaseasca cauza in modul in care functioneaza o familie.

Povestile din aceasta carte vizeaza o gama larga de probleme: parinti abuzivi, vizite la parinti abuzivi verbal, familii sufocante, adoptii, divorturi si probleme legate de plasarea copilului in grija unui asistent maternal. Unele dintre aceste povesti sunt potrivite pentru copii, in timp ce altele sunt mai potrivite pentru adulti.

Preluarea responsabilitatii pentru abuzurile suferite in copilărie, abandon, disfunctii parentale si divort este o practica des intalnita in randul copiilor, a adolescentilor si chiar a adultilor.

Povestile din aceasta carte sunt destinate subconstientului copiilor, dar si „copilului din noi”, in vederea explicarii notiunilor de „abuz”, „adoptie” sau „separare” intr-un mod adecvat acestei varste.

Ele il pot ajuta pe copil sa descopere puterea de a cauta raspunsurile care ii vor permite sa fie sanatos din punct de vedere emotional si sa renunte la sentimentul de culpabilitate.

Povesti Terapeutice – Partea II - povesti care inlesnesc solutionarea problemelor generate de parinti, frati, asistenti maternali, adoptii si divorturi se gasesc aici

http://www.jucariieducationale.ro/povesti-terapeutice-partea-ii.html

Contact: 0721.54.22.76; contact@jucariieducationale.ro
  

Revista de psihoterapie

Supervizări

Cărţi şi periodice