Tratament pentru dependenta de jocuri de noroc

La 13:37
Ne-am obisnuit, in ultimii ani, sa asistam la o explozie de oportunitati de a paria: cazinouri, pariuri sportive, poker online, bingo televizat, loterii de tot felul. Oamenii par incantati de posibilitatea de a castiga masini, apartamente, excursii in strainatate si bani, foarte multi bani. Pentru multi, acestea sunt surse de bucurie si speranta. Cel putin asa pare sa fie la inceput.

In spatele reclamelor luminoase si al premiilor ademenitoare se naste, insa, o realitate diferita. Exista oameni ale caror vieti sunt distruse de pierderile financiare care scapa de sub control. Exista familii care se destrama pentru ca partenerii nu pot intelege si nu pot accepta ce se intampla si cu ce au gresit. Exista copii si adolescenti care nu mai gasesc drumul inapoi spre o viata interesanta daca aceasta nu include pariurile.

Cand vorbim despre dependenta, vorbim despre o nevoie compulsiva. In cazul jocurilor de noroc, persoana nu-si mai poate controla impulsul de a juca, cauta permanent noi modalitati de a face rost de bani, face eforturi sa se descurce cu creditorii si sa ascunda de persoanele apropiate problemele cu care se confrunta. Ajunge sa creada ca singura cale de a-si rezolva problemele este sa continue sa joace, insa se afunda in datorii tot mai mari pe care nu mai are cum sa le acopere.

Clinica PsyMotion este singura clinica privata specializata in prevenirea si tratamentul dependentelor de substante si comportamentale care a lansat programul integrat de tratament al dependentei de jocuri de noroc pentru a veni in sprijinul celor care si-au pierdut libertatea jucand. Pentru ei si familiile acestora am alcatuit un program complex care include o evaluare temeinica, tratament psihologic, medicamentos si interventii socio-familiale.

Toate interventiile incluse in programul integrat de tratament al dependentei de jocuri de noroc sunt dovedite ca eficiente in studii internationale* (rata de succes intre 50% - 80% din cazuri) si probate de experienta specialistilor PsyMotion in lucrul cu zeci de persoane cu probleme legate de jocul de noroc.

Mai multe informatii referitoare la jocurile de noroc si programul integrat de tratament gasiti pe www.dependentdejocuri.ro, www.psymotion.ro sau ne puteti contacta la tel. 021 781 22 59 sau trimitand un e-mail la office@psymotion.ro.

*Echeburua, E. (2005) – Retos de futuro en el tratamiento del juego patológico. Adicciones.
  

Revista de psihoterapie

Supervizări

Cărţi şi periodice