Cursuri de formare profesională pentru profesia de psihoterapeut - metoda psihodramă clasică, Craiova, din 2011

La 17:11
ASOCIATIA ROMÂNĂ DE PSIHODRAMĂ CLASICĂ organizeaza in Craiova pentru al 4-lea an consecutiv CURSURI DE FORMARE PROFESIONALA pentru profesia de PSIHOTERAPEUT- METODA PSIHODRAMA CLASICA

PSIHODRAMA este o metoda cu multipla aplicabilitate. Ea poate fi utilizata ca metoda de formare in cadrul firmelor, institutiilor, scolilor, pentru gestionarea adecvata a relatiilor interpersonale, in grupurile profesionale, in cazul abordarii unor tematici specifice (ex. comunicare, negociere, managementul conflictelor, stresului,
team-building etc.) prin metode de actiune (role-playing, role-training). Ce asemenea, PSIHODRAMA TERAPEUTICA urmareste o modificare de durata a functionarii individului prin restructurarea perceptiva asupra emotiilor si gandurilor. Psihodrama poate fi aplicata atât în grup cât şi individual, functionand eficient atat in cadrul terapiei cu copii, cat si cu tineri si adulti.

CARACTERISTICILE CURSULUI DE FORMARE

Programul de formare pentru a deveni psihoterapeut – director de psihodrama are o durata de 4 ani (400 de ore / an). Formarea se face prin participarea constanta la un grup de formare, condus prin metoda psihodramatica in cadrul intalnirilor lunare (un week-end / luna). Fiecare an de formare are o durata de 10 luni (septembrie – iunie), cele 400 de ore anuale fiind repartizate astfel:

a) participarea la sesiuni de psihoterapie in grupul de formare; conducerea de activitati psihodramatice si studiu individual asupra unor sedinte de psihodrama inregistrate video-studii de caz (80% din timpul alocat formarii reprezinta activitati practice);

b) in grupurile rezidentiale reunite pentru aprofundarea teoretica (20% din timpul alocat formarii reprezinta activitati teoretice)

CONDITII DE ADMITERE:
Pentru accesul la cursuri pentru obtinerea diplomei de PSHIODRAMA CLASICA – PSIHOTERAPEUT este nevoie de

- o diploma de licenta in psihologie, medicina, psihopedagogie, asistenta sociala (sau studenti in an terminal la una dintre aceste facultati)
- participarea la o sesiune de dezvoltare personala de 50 de ore, sesiune ce se va desfasura folosind metodele psihodramatice (perioada februarie-iunie 2011 in Craiova, Severin, Targu Jiu, Slatina, Valcea)
- interviu de selectie pentru formarea ca psihoterapeut (iulie 2011)

Asociatia Romana de Psihodrama Clasica este ATESTATA de:
• Colegiul Psihologilor din Romania
• Federatia Romana de Psihoterapie
• Federatia Europeana a Organizatiilor de Training in Psihodrama (FEPTO)
• Asociatia Europeana de Psihoterapie (vezi www.psihoterapie.ro)
• Diplomele eliberate sunt recunoscute si de Ministerul Invatamantului
din Milano, Italia

FORMATOR Craiova: Radu Vulcu psiholog, psihoterapeut formator,
presedintele Asociatiei Romane de Psihodrama Clasica.

Incepand din luna februarie 2011 se desfasoara in CRAIOVA, SLATINA, SEVERIN, TARGU JIU si VALCEA sesiuni de dezvoltare personala prin metoda psihodramatica, insumand un numar de 50 de ore (sesiuni saptamanale sau de weekend). La acest curs poate participa orice persoana care a implinit varsta de 18 ani, indiferent de studii. Cursurile sunt recunoscute de Asociatia Romana de Psihodrama Clasica si sunt necesare si pentru obtinerea atestatului de libera practica de la Colegiul Psihologilor.

INFORMATII SUPLIMENTARE SI INSCRIERI:
CIP Irina Gruia, str. Unirii nr. 90, Craiova-Dolj
tel. 0743.78.75.79, e-mail: gruia_irina@yahoo.com
  

Revista de psihoterapie

Supervizări

Cărţi şi periodice