Joan Liebmann-Smith si Jacqueline Nardi Egan, Semnele trupului la copil, Editura Trei, 2010

La 12:46
Dragi psihologi,

Va semnalez aparitia unei noi carti scrise de Joan Liebmann-Smith si Jacqueline Nardi Egan: Semnele trupului la copil.

Traducere din engleza de Marilena Dumitrescu
Nr. de pagini: 352
Pret: 35.00 Ron
Colectia: Psihologie practica
Editura TREI

Un ghid despre sanatatea, din cap pana in picioare, a copilului dumneavoastra, la naştere şi in primii ani de viata

Cum aflam ce-l doare pe copilul care inca nu stie sa vorbeasca? De unde ştim daca başicutele de pe piele, buricul bombat, respiratia greoaie, capul tuguiat sau cascatul excesiv trebuie sa ne ingrijoreze sau sunt doar niste manifestari trecatoare? Dupa succesul cartii Semnele trupului. Cum sa afli de ce suferi fara sa mergi la medic, autoarele propun o completare absolut necesara, de vreme ce tipurile de afectiuni difera semnificativ de la copiii mici la adulti. Usor de consultat, volumul de fata ofera parintilor o harta completa, din cap pana-n picioare, a semnelor maligne ale trupului copilului, indicand mai ales cazurile in care trebuie intervenit rapid si se recomanda consultarea medicului pediatru.


Joan Liebmann-Smith este sociolog specializat in probleme medicale si autor de lucrari medicale, cu o activitate recompensata prin mai multe premii. Articolele pe care le-a semnat au fost publicate in American Health, Ms., Newsweek, Redbook, Self si Vogue. Doamna Liebman-Smith a aparut in numeroase talk-show-uri de televiziune, inclusiv in The Oprah Winfrey Show si in The Body Show.

Jacqueline Nardi Egan este jurnalista specializata in domeniul medical si s-a implicat in dezvoltarea si redactarea unor programe educative pentru medici, pacienti şi consumatori. Doamna Egan a fost editor pe teme medicale la revista Family Health.

Cuprins:

Cuvant-inainte
Introducere
Comisia de experti medicali pentru Semnele trupului la copil

Capitolul 1. Capul copilului dumneavoastra
Fontanele bombate. Fontanele adancite: O fontanela in plus. Fontanele largite. Fontanele mici sau inexistente. Capul tuguiat. Capul lung si ingust. Capul turtit. Capul deformat la bebelusii de mai multe luni. Capul mare. Capul mic. Obiceiul de a da din cap.

Capitolul 2. Parul si scalpul copilului dumneavoastra
Parul lipsit de culoare. O suvita de par alb. Parul foarte incalcit. Parul care se rupe usor. Parul care se smulge usor. Nascut fara par. Zona triunghiulara lipsita de par. Un petic fara par. Bebe cheleste. Absenta unei bucati mari de piele de pe scalp. O umflatura moale pe scalp. Scuame albe pe scalp. Scalpul patat, solzos. Rasucirea parului.

Capitolul 3. Ochii copilului dumneavoastra
Ochi de culori diferite. Ochi de culoare foarte deschisa sau roz. Ochi rosii. Ochi galbeni. „Ochiul alb" in fotografii. „Ochiul galben" in fotografii. Pupile de marimi diferite. Pupila diforma. Pupila dubla. Pleoape rosii. Cruste pe pleoape. O proeminenta sau o inflamatie pe pleoapa. Pleoape cazute. Gene duble. Vanatai sub ochi la copii. Pungi sub ochi la bebelusi. Ochi bulbucati. Prea multe lacrimi. Absenta lacrimilor. Lacrimi de fericire. Ochii cu miscari neregulate. Ochii sasii. Un ochi deviaza spre exterior. Un ochi deviaza in sus. Ochi angelici. Ochi cazuti. A miji ochii. Clipitul si trasul cu ochiul. Lipsa contactului vizual.

Capitolul 4. Urechile copilului dumneavoastra
Urechea cu gropita. Un apendice la ureche. Umflaturi ale urechii. Ureche micsorata. Bebelusii si auzul. Nascut surd. Infectii ale urechii si pierderea auzului. Introducerea unor obiecte in ureche. Surzenia sau autismul.

Capitolul 5. Nasul copilului dumneavoastra
Nari care se dilata. Umflatura pe nas, fara fire de par. Umflatura pe nas, cu fire de par. Pliu nazal. Nasul care curge. Raceli periculoase. Stranutul la soare. Mic, dar sforaitor. Pauze in respiratie. Respiratie suieratoare. Respiratie rapida sau lenta. Introducerea unor obiecte in nas. Scobitul in nas.

Capitolul 6. Gura copilului dumneavoastra
Buze vinetii. Basici de bebelus. Limba neagra. Limba fisurata. Limba in forma de inima. Limba neteda. Pete mobile pe limba. Limba spastica. Gura laptoasa. Gingii strambe. Mici basicute pe gingii. Respiratia lui bebe miroase urat. Dinti mici. Dinti intarziati. Dinti patati. Dinti cu pete albastre. Cascatul excesiv. Scurgeri abundente de saliva. Totul e infundat in gura. Zgomote nocturne. O voce care-ti zgarie urechile. Balbaiala.

Capitolul 7. Toracele si membrele copilului dumneavoastra
Inmugurirea prematura a sanilor la fetite. Inmugurirea sanilor la baieti. Un san marit. Trei sani. Secretii din mameloane. Trei mameloane. Mameloane invizibile. Pieptul infundat. Pieptul de pui. Buricul bombat. Un rest de piele la buric. Membre foarte flexibile. Degetul mare indoit.
Picioare in paranteze. Genunchi in X. Degete intoarse spre interior. Mersul de ratusca. Mersul pe varfuri. Picioare plate. Frisoane. Infasatul.

Capitolul 8. Pielea copilului dumneavoastra
Semne din nastere rozalii sau rosii. Semne din nastere: excrescente de dimensiuni mari. Semnul de culoare purpurie. Semne albastre. Semne gri-vinetii. O multime de pistrui. Pistrui mari. Pistrui pe buze. Bebe are bubite. Acneea neonatala. Bebe are basici. Basici cu aspect de fagure. Dermatita de scutec. Alunite paroase. Apendice cutanat. O umflatura portocalie pe fata. Gropite la picior. O gropita pe spate. Pielea albastra. Piele galbena sau portocalie. Piele marmorata. Portiuni de piele mai deschise la culoare. „Vanatai". Pielea se invineteste usor.
Benzi la picioare. O piele umeda si sarata.

Capitolul 9. Organele genitale ale copilului dumneavoastra
Baiat sau fata? Vagin inflamat. O bucata de piele in plus. Ciclul bebelusilor. Miros respingator. Perlele penisului. Preputul stramt. Penisul care miroase. Penisul incurbat. Un penis mic. Un scrot mic. Scrotul umflat. Scrotul tumefiat. Urinarea nu se produce prin varful glandului.
Ratarea tintei. Pipaitul organelor genitale. Joaca cu penisul. Ascunzatoarea din scutec.
Capitolul 10. Reziduurile trupului copilului dumneavoastra Urinatul rar. Urinare abundenta. O urina galben intens. Urina portocalie. Pete de urina rosii sau roz. Urina dulce. O urina nu prea dulce. Scaune galbui. Scaune portocalii. Scaune verzi. Scaune decolorate. Scaune negre.
Scaune rosii. Scaune apoase. Diaree recurenta. Ritmicitatea scaunelor. Scaune care plutesc. Bebe are gaze.

Anexa 1
Bolile multisistem ale bebelusilor si semnele acestora.

Anexa 2
Surse de informare.
Multumiri

Cu cele mai bune ganduri,

Viorel Vrabie
PR Psihologie - Editura Trei
viorel.vrabie@edituratrei.ro
Mobil: 0726 345 872
Tel./Fax: (021) 300 60 90
www.edituratrei.ro
  

Revista de psihoterapie

Supervizări

Cărţi şi periodice