Primul seminar public de sandplay therapy din România, Bucureşti, 5 noiembrie 2010

La 17:03
In luna noiembrie va incepe la Bucuresti primul program de formare in Sandplay Therapy din Romania organizat de Asociatia Romana pentru Terapia prin Jocul cu Nisip, Temenos Press & Learning Center SUA, Play Therapy International si Academy for Child and Play, Marea Britanie si Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Socio-Psihologie, Bucuresti.

Formator in cadrul acestui program este Dr Barbara A Turner, sandplay terapeut si formator certificat de Sandplay Therapist of America, International Society for Sandplay Therapy si Play Therapy International si profesor in cadrul Academy for Child and Play, Marea Britanie.

In data de 5 noiembrie ac , intre orele 10-12, in deschiderea programului de formare va avea loc un seminar public de Sandplay Therapy la Biblioteca Metropolitana din Bucuresti, sustinut de Dr Barbara Turner.

Intrarea este libera.

Este primul seminar public de Sandplay Therapy din Romania care se adreseaza atat specialistilor cat si publicului larg. In cadrul acestui seminar, Dr.Barbara Turner ne va familiariza cu tehnica psihoterapeutica non-verbala, cunoscuta sub numele de Sandplay Therapy (terapia prin jocul cu nisip).

Sandplay a luat nastere din psihologia jungiana si dintr-o bogata istorie spirituala. Initial aceasta metoda terapeutica a fost dezvoltata pentru a aborda prin joc si simbol traumele copilariei. Astfel, oferea clinicienilor o cale de a intelege problemele dificile in legatura cu care copiii nu se puteau altfel exprima.

In prezent, folosita de clinicienii in medicina sanatatii mentale din intreaga lume, atat pentru copii cat si pentru adulti, terapia prin jocul cu nisip pune la dispozitie un mediu simbolic capabil sa diminueze cu eficienta, multiplele probleme pe care deseori cuvintele nu le pot vindeca.

Dr. Turner extrage exemple din bogata experienta clinica a domniei sale pentru a descrie si ilustra travaliul in cadrul terapiei prin jocul cu nisip.

Incepand cu 5 nov si pana in data de 26 nov se va desfasura primul modul al programului de formare in Sandplay Therapy, la care vor participa studenti la psihologie, psihologi clinicieni si psihoterapeuti. In continuarea programului de formare, incepand cu luna ianuarie 2011, Asociatia Romana pentru Terapia prin Jocul cu Nisip, va sustine seminarii de informare despre Sandplay Therapy. Puteti accesa informatii despre aceste evenimente pe www.sandplay.ro

Organizator program de formare:
- Asociatia Romana pentru Terapia prin Jocul cu Nisip impreuna cu Temenos Press & Learning Center din SUA
- Universitatea Spiru Haret
- Play Therapy International
- Academy of Children and Play Therapy din Londra
Organizator seminar:
- Asociatia Romana pentru Terapia prin Jocul cu Nisip impreuna cu Temenos Press & Learning Center din SUA
Lector seminar si formator program:
Dr.Barbara Turner, sandplay terapeut si formator certificat de Sandplay Therapist of America International Society for Sandplay Therapy si Play Therapy International si profesor in cadrul Academy of Child and Play Therapy din Londra.
Contact:
Psih Daniela Neagu,
Presedinte Asociatia Romana pentru Terapia prin Jocul cu Nisip
0735537221
office@sandplay.ro
office.sens@yahoo.com
  

Revista de psihoterapie

Supervizări

Cărţi şi periodice