Înscrieri pentru curs de formare complementară în psihoterapie scurtă strategică, Bucureşti, până la 17 decembrie 2010

La 16:55
ARTS&CORS -Asociatia Romana de Terapii Scurte si Consultanta Orientata pe Resurse si Solutii si CENTRUL DE TERAPIE STRATEGICA (CTS) din Arezzo-Italia;
Institut ce Cercetare, Training si Activitate Clinica
fondat in 1987 de catre Giorgio Nardone si Paul Watzlawick- Scoala de la Palo Alto
Din 1987 solutii simple pentru probleme complicate!

Organizeaza, incepand cu data de 22 ianuarie 2011:

Cursuri de formare complementara in Psihoterapie Scurta Strategica

Pentru informatii legate de Centrul de Terapie Strategica (CTS) din Arezzo-Italia fondat de profesorul Giorgio Nardone si Paul Watzlawick si pentru detalii legate de structura, programa si calendarul cursurilor de Psihoterapie Scurta Strategica conduse de formatorii acestui institut consultati site-urile: www.centruldeterapiestrategica.com (in limba romana);
www.centroditerapiastrategica.org; www.giorgionardone.it; www.psicoterapiabrevestrategica.it
www.problemsolvingstrategico.it; www.changestrategies.it; www.bsst.org

Cursurile de Formare Complementara in Psihoterapie Scurta Strategica (atat modulele intensive sustinute de profesorii din Italia cat si cele sustinute de catre formatorii ARTS&CORS) sunt organizate prin ARTS&CORS (Asociatia Romana de Terapii Scurte si Consultanta Orientata pe Resurse si Solutii).
*Despre acreditarea acestor cursuri organizate sub egida ARTS&CORS, puteti consulta pe site-ul Colegiului Psihologilor din Romania urmatorul link:
http://www.copsi.ro/COLEGIU/REGISTRUL%20UNIC/Formatori%20II%20site.xls
la pozitia 14, avizul RF-II-B-14, din 12.12.2006 litera b.
Cursurile de Formare Complementara in Psihoterapie Scurta Strategica vizeaza obtinerea competentei in practicarea psihoterapiei in specializarea Psihoterapie Scurta Strategica- in concordanta cu reglementarile Colegiului Psihologilor din Romania.

Grup tinta:
Formarea complementara in Psihoterapie Scurta Strategica este deschisa tuturor absolventilor care pot aplica prin lege (psihologie, medicina-psihiatrie, asistenta sociala etc.), insa ii vizeaza si pe psihologii atestati pe clinica sau medicilor rezidenti in psihiatrie, medicilor si psihologilor atestati deja intr-o metoda de terapie si celor aflati in cursul unei formari in psihoterapie (cursantilor la masterele de psihologie clinica, consiliere, psihoterapie, celor aflati in cursul unei formari specifice prin asociatiile profesionale recunoscute) .

Interviu initial de admitere:
Se urmareste baza de cunostinte psihologice avute, interesul si disponibilitatea cursantului de a urma formarea in Psihoterapie Scurta Strategica.

Formarea de baza dureaza minim 2 ani si cuprinde (min 547 ore):
10 module intensive de formare in Psihoterapie Scurta Strategica cu diploma de Master in Italia si in Europa, si minim 7 module de formare Psihoterapii Scurte, Colaborative, orientate pe Resurse si Solutii

· Cele 10 module intensive cu diploma de master in Italia si in Europa se desfasoara pe durata a 2 ani. Frecventa este de 5 weekend-uri pe an.
Aceste 10 module sunt sustinute in limba italiana de catre profesori formatori de la Centrul de Terapie Scurta Strategica din Italia fondat de profesorul Giorgio Nardone si Paul Watzlawick. Cursurile beneficiaza de traducere consecutiva (din limba italiana in limba romana), iar suportul de curs va fi in limba romana. Profesorii din Italia sunt formati direct de catre profesorul Giorgio Nardone.
Cele 10 module intensive au un total de 180 de ore de formare teoretica si aplicativa. Acestea mai cuprind parcurgerea unui numar de minim 120 ore destinate studiului individual. Totalul de ore este de 300.
Studiul individual reprezinta documentarea prin parcurgerea materialelor recomandate (articole, carti si/sau site-uri) si rezolvarea unor sarcini si teme.
La finalul celor 10 module se va sustine un examen de evaluare a cunostintelor, si pe baza rezultatelor obtinute se va elibera o diploma de absolvent de Master in Psihoterpie Scurta Strategica de catre CTS Italia.

· Cele 7 module(minim) de formare in Psihoterapii Scurte, Colaborative, orientate pe Resurse si Solutii cuprind minim 147 de ore de formare teoretica si aplicativa si minim100 ore de studiu individual.
Formatori: Bogdan Ion, Andreea Ion, Diana Vasile de la ARTS&CORS (Asociatia Romana de Terapii Scurte si Consultanta Orientata pe Resurse si Solutii).

Modulele conduse de formatorii din Romania vor fi intercalate cu modulele intensive conduse de formatorii de la CTS Italia, pentru ca participantii sa acumuleze cunostintele, numarul de ore si competentele necesare obtinerii Atestatului de psihoterapie in regim de supervizare si apoi a Atestatului de psihoterapie in regim autonom. Astfel, dupa parcurgerea numarului total de ore, cursantii vor avea Atestat pe psihoterapie in regim autonom, dar vor beneficia si de Diploma de Master in Psihoterapie Scurta Strategica emisa de CTS (recunoscuta in Italia si Europa).

Schema necesarului de ore de formare si supervizare pentru Psihoterapie Scurta Strategica:
Psihoterapie Scurta Strategica 327 ore–minim; includ cele -140 ore(7 intalniri de weekend) realizate cu formatorii ARTS&CORS si -180 ore realizate cu formatorii de la CTS (10 module-10 weekend-uri)(Durata formarii este minim un an si jumatate) La finalizarea acestor ore se poate obtine Atestat pe psihoterapie in regim de supervizare, in urma unui examen scris, oral si prezentare de caz.
1 an si jumatate de supervizare minim 150 de ore- 150 ore-minim de dezvoltare personala La finalizarea acestor ore se poate obtine atestat pe psihoterapie in regim autonom, in urma unui examen scris, oral si lucrare de disertatie.

Dezvoltare personala:
Minimul de ore de dezvoltare persoanala necesare sunt:
- 150 ore dintre care minim 20 ore de psihoterapie individuala. Acest numar de ore se poate realiza cu formatorii de la ARTS&CORS dar pot fi recunoscute daca s-au realizat si in cadrul altei scoli de psihoterapie acreditata de Colegiul Psihologilor).
- Dezvoltarea personala va fi luata in calcul, doar daca este de data recenta.

Evaluari pe parcurs:
- La intrarea in supervizare (pentru obtinerea atestatului in regim de supervizare)
- La fiecare 2 intalniri de week-end – cunostintele si abilitatile dobandite;
- Periodic cunostintele acumulate prin studiu individual si modul de realizare al sarcinilor si temelor la termen stabilit.
- La fiecare intalnire de supervizare.

Evaluari finale:
- La intrarea in supervizare (pentru obtinerea atestatului in regim de supervizare);
- La iesirea din supervizare (pentru obtinerea atestatului in regim autonom)
Daca la evaluarile finale, cursantul nu a putut face dovada practica a detinerii competentelor specifice Terapiilor Scurte Strategice si Terapiilor Scurte, atunci nu obtine atestatul, dar poate continua formarea pentru atingerea nivelului de competenta necesar.

Costuri:
- Taxa pentru cursul format din cele 10 module intensive cu diploma de Master in Italia si in Europa conduse de formatorii din Italia este de 1555 euro platibili in 4 rate pe parcursul a celor 2 ani. Prima rata este de 400 euro iar urmatoarele trei rate sunt in valoare de 385 euro-fiecare. Prima rata de 400 euro trebuie achitata cel tarziu cu 30 zile inaintea datei de incepere a cursului- respectiv pana cel tarziu la data de 22 decembrie.

- Taxa pentru modulele conduse de formatorii ARTS&CORS:
Pentru un week-end:
* cu plata individuala 550 ron pentru 21 ore de formare recunoscute.
Modulul 1 ca intreg (2 week-end-uri) - 42 ore de formare - 1100 ron.
* pentru plata institutionala 650 ron/week-end.
Modulul 1 ca intreg (2 week-end-uri) - 42 ore de formare - 1300 ron.

!!!Plata se va face separat pentru modulele conduse de formatorii italieni si separat pentru cele conduse de formatorii de la ARTS&CORS.
!!! Taxa promotionala: pentru Romania acest curs beneficiaza de o taxa de 1555 euro. In Italia, acelasi curs cu aceeasi formatori are o taxa de: 4800 euro (verificabil pe site-ul italian).
!!! Ultimul modul va fi sustinut chiar de profesorul Giorgio Nardone!

Inscrieri: data limita - 17 decembrie 2010.
Numarul de cursanti este limitat.
1. Pentru inscrierea la interviul preliminar trebuie sa completati obligatoriu formularul CERERE DE ADMITERE pe care il gasiti pe site-ul CTS Romania: centruldeterapiestrategica.com, la rubrica Inscrieri- Formulare de inscriere. Acest formular si un Curriculum Vitae European (in limba romana) trebuie expediate la e-mail: info@centruldeterapiestrategica.com . In decurs de 7 zile de la expediere veti primi un raspuns care va informeaza daca ati fost acceptat sau nu la interviul preliminar.
2. In cazul selectarii dumneavoastra pentru participarea la curs- fapt care vi se va comunica direct la sfarsitul interviului preliminar, va trebui platita suma de 400 euro - care reprezinta contravaloarea primei rate la Formarea Complementara in Psihoterapie Scurta Strategica, partea condusa de formatorii CTS-Italia (formata din 10 module) cu diploma de Master in Italia si Europa. Aceasta prima rata trebuie platita cu maxim 30 zile inaintea datei de incepere a cursului(pana cel tarziu la data de 22 decembrie).Viitorii cursanti vor confirma participarea la curs completand(obligatoriu): FORMULAR DE INSCRIERE. Acesta se afla pe site-ul CTS Romania: www.centruldeterapiestrategica.com, la rubrica Inscrieri- Formulare de inscriere.Tot in acest formular sunt specificate detaliile de plata si Conditiile generale de inscriere.
Contact:
Psiholog Specialist,
Diana Paula Stoian
Tel:0723 275 275.
Pentru detalii care vizeaza desfasurarea si inscrierea la cursuri, ne puteti contacta la e-mailul: info@centruldeterapiestrategica.com si puteti consulta site-ul CTS Romania:
www.centruldeterapiestrategica.com
Puteti solicita informatii telefonice in intervalul orar 10-13, la numarul: 0723 275 275.
  

Revista de psihoterapie

Supervizări

Cărţi şi periodice