Curs “Diagnosticul în psihanaliză”, Bucureşti, 19-20 martie 2011

La 14:00
Institutul Român “Sic Cogito” organizează în perioada 19-20 Martie 2011 la Bucureşti, cursul “Diagnosticul în Psihanaliză”.

Într-o manieră în premieră pentru România, cursul “Diagnosticul în psihanaliză” va reuni aspecte inedite ale necesităţii diagnosticului în psihoterapie în general, cu aprofundarea subiectului diagnosticului de tip dinamic şi interpretativ, din perspectiva specialistului format în psihanaliza relaţiilor.

Organizaţia noastră are onoarea de a-l avea drept trainer invitat pe Marco Guadalupi, psihanalist specializat în psihanaliza relaţiei în cadrul Şcolii de Specializare a Societăţii Italiene pentru Psihanaliza Relaţiei, profesor de Metodologie şi Tehnică Rorschach pentru cursurile de specializare ale Institutului Italian de Studiu şi Cercetare Psihodiagnostică “Scuola Romana Rorschach” (Roma), profesor asistent de Psihologie Socială şi Psihologia Muncii la Facultatea de Medicină a Universităţii “Tor Vergata” din Roma. Totodată, Marco Guadalupi este membru, în calitate de psihoterapeut, al organizaţiei non-profit APM-Heolo, care se ocupă cu prevenţia şi tratamentul în abuzul de substanţe şi boală psihică.

Programul tematic pe care îl propunem include:

Sâmbătă

* De la diagnoza categorială şi descriptivă la diagnoza dimensională şi interpretativă
* Manualul de Diagnostic Psihodinamic (PDM) – Prezentare şi referinţe comparative cu privire la Manualul de Diagnostic şi Statistică a Tulburărilor Mentale (DSM) şi ICD-10 – Clasificarea tulburărilor mentale şi de comportament

PDM a rezultat în urma efortului colaborativ al American Psychological Association (APA), Asociaţia Internaţională Psihanalitică (IPA), Divizia de Psihanaliză (39) a APA, Academia Americană de Psihanaliză şi Psihiatrie Dinamică şi al Comitetul Naţional de Membership în Psihanaliză al Asistenţei Sociale Clinice.

Duminică

* Utilizarea SWAP-200 (Shedler-Westen Assessment Procedure-200) în diagnostic
* Cazul lui Valerio: Un exemplu al diferitelor abordări în diagnosticare

Programul cursului:

Sâmbătă: 10.00 – 17.00

Duminică: 9.00 – 14.00

Traineri

Marco GUADALUPI

Lucia GROSARU

Cine poate participa?

Cursul se adresează psihologilor, psihoterapeuţilor, psihiatrilor, consilierilor psihologici şi studenţilor din aceste domenii.

NU este necesara pregătire prealabilă în psihanaliză! Cursul se referă la metodele de diagnostic psihodinamic, prin raportare la dimensiuni psihologice şi metode de interpretare şi nu are aplicaţie exclusivă în domeniul psihanalizei. Înţelegerea dinamicii psihologice a pacientului sau clientului se poate constitui într-un atu important în abordarea metodelor de intervenţie, indiferent de orientarea teoretico-metodologică utilizată primordial.

Cât costă?

Pentru plata integrală unică:

160 Euro (echivalent in lei la cursul BNR al zilei) – Până la data de 21 Februarie 2011

185 Euro (echivalent in lei la cursul BNR al zilei) – Până la data de 18 Martie, inclusiv plata on site (Plata on site se efectuează doar după confirmarea disponibilităţii locului de către un reprezentant I.R.S.C.)

Pentru plata în 2 tranşe:

Puteţi opta pentru plata în două rate a cursului doar dacă achitaţi prima tranşă până la 21 Februarie 2011, astfel:

Tranşa 1: 80 Euro până la 21 Februarie 2011

Tranşa 2: 80 Euro până la 15 Martie 2011

N.B. În cazul renunţării la loc, taxa se restituie doar dacă anunţaţi retragerea din lista de participanţi până la 28 Februarie 2011.

La finalul cursului se eliberează diplome de participare.

Pentru înscrieri: sic_cogito@contactoffice.com

Deoarece doar 20 de locuri sunt disponibile, va rugăm să achitaţi taxa de participare numai dacă aţi obţinut confirmarea disponibilităţii locului via e-mail sau telefon din partea echipei I.R.S.C. !

Vă aşteptăm cu drag,

Echipa Institutului Român “Sic Cogito”
  

Revista de psihoterapie

Supervizări

Cărţi şi periodice