A apărut Testul Denver II - Denver Developmental Screening Test

La 13:01
Iata ca a venit mult asteptatul moment in care putem pune la dispozitia specialistilor romani (pediatri, pedagogi si psihologi) un instrument clasic si avantajos din punctul de vedere al duratei de aplicare si al preciziei de masurare. Testul Denver II (sau DDST II) este un instrument de screening, dezvoltat pentru aplicarea in medii clinice, dar util, de buna seama, si in medii de cercetare. El este folosit in detectarea potentialelor probleme de dezvoltare la copiii cu varste cuprinse intre 0 si 6 ani.

Utilitatea investigarii nivelului de dezvoltare se remarca cu beneficii importante in medicina, pediatrie si psihologie clinica, psihopedagogie si psihologia sanatatii. Este binecunoscut faptul ca acei copii cu probleme de dezvoltare ar trebui sa fie identificati si tratati cat mai devreme posibil, caci tratamentul si educatia timpurie sunt mai putin costisitoare si mult mai eficiente decat interventia la un moment mai intarziat. In multe state din lume acest lucru este recunoscut de lege, care obliga, in functie de stat, ori sistemul sanitar, ori comunitatile locale, ori sistemul educational, sa realizeze programe de screening comunitar pentru identificarea din timp a acestor copii. In multe din aceste tari standardul pentru aceste programe este DDST II.

DDST II consta din 125 de sarcini (itemi) aranjate pe formularul de testare in patru sectiuni si care au scopul de a evalua copilul in urmatoarele arii, sau functii:

- Personal-Social: interactiunea cu alte persoane si capacitatea de a avea grija de propriile nevoi (25 itemi);

- Motor Fin-Adaptativ: coordonare ochi-mana, manipularea obiectelor mici si rezolvarea de probleme (29 itemi);

- Limbaj: auzul, intelegerea si utilizarea limbajului (39 itemi);

- Motor Grosier: statul jos, mersul, saritul si in general miscarile care implica muschii mari ai corpului (32 itemi).Esantionul normativ romanesc contine 1200 de participanti si este perfect echilibrat sub raportul varstei si al distributiei pe cele 8 zone geografice. DDST II poate fi achizitionat in varianta de scorare manuala cu reducere doar pentru o scurta perioada de timp.DDST II - Denver Developmental Screening Test II

Autor
William K. Frankenburg & Josiah B. Dodds

Scopul
Evaluarea de tip screening a nivelului de dezvoltare pe domeniile Personal-Social, Motor Fin-Adaptativ, Limbaj, Motor-Grosier

Populatia pe care se aplica
Nou-nascuti, sugari, anteprescolari si prescolari

Limitele de varsta
0-6 ani

Forma de administrare
Individuala

Timp de administrare
in functie de forma intre 20 si 40 minute

Categoria
Instrument psihometric de clasa A

Numar de itemi
125 sarcini interactive

Starter's Kit

DENVER COMPLET

(incl. DVD-uri training)


Acum cu reducere 20%!
530 EUR, fara TVA / Kitul contine: Manualul Denver II (cu scorare si norme), 100 formulare de scorare, instrumentar pentru testare Denver II, 4 pachete PDQ (Prescreening Developmental Questionnaire-II pe cele patru categorii de varsta 0-9, 9-24 luni, 2-4, 4-6 ani) a cate 100 foi si suport training media (2 DVD-uri subtitrate in limba romana)

Informatii suplimentare pot fi obtinute online la www.testcentral.ro, ori contactand telefonic D&D Consultants, publisher-ul romanesc al instrumentului.”
  

Revista de psihoterapie

Supervizări

Cărţi şi periodice