Incep inscrierile pentru programul formativ / complementar in psihoterapie adleriana in Bucuresti, septembrie 2010

La 14:27
Detalii despre Organizator:
· Institutul de Psihologie si Psihoterapie Adleriana cu aviz profesional din partea Colegiul Psihologilor din Romania, conf. Legii 213/2004, aviz profesional nr. RF-II-B-69 din 08.03.2010; acreditare din partea Federatie Romane de Psihoterapie pentru sustinerea programului de pregatire in psihoterapie ( ca Asociatie cu denumirea Institutul de Psihologie si Psihoterapie Adleriana).
· www.ippa-hhm.ro

Obiective generale:
· obtinerea competentei in practicarea psihoterapiei adleriene/individuale in concordanta cu reglementarile Colegiului Psihologilor din Romania, Asociatiei Europene de Psihoterapie si Federatia Romana de Psihoterapie

Formatorii supervizori :
· Ramona Covrig (ramona_covrig@yahoo.com, intre ramona si covrig este underscore_ )
· Elena Serban (elena.serban.ippa@gmail.com),
· Anda Pacurar (anda_pur@yahoo.com; intre anda si pur este underscore _ )

Programul formativ de baza (formare initiala) in psihoterapie adleriana:

- Formarea de baza in psihoterapie dureaza min. 4 ani si cuprinde aprox.1400 ore. Un modul costa 90 euro. Sunt 37 de cursuri teoretice, si min. 150 ore de dezv personala (terapie personala min 60, dezv personala de grup, dezv personala in grupuri mici) pana la nivelul de psiholog-psihoterapeut cu practica sub supervizare (certificatul se elibereaza conform legii psihologului Legii 213, la min. 2 ani de la obtinerea licentei in psihologie). Dupa obtinerea certificatului de psihoterapeut cu practica sub supervizare se continua cu supervizare si practica clinica – min 650 ore (min 2 ani)+ Dezvoltare personala – min 100 ore in paralel cu programul de supervizare si practica clinica

- cursurile au loc in weekend ( modul de 16 ore, sambata si duminica de la 10-18) sau in timpul saptamanii (3 ore pe saptamana pana la implinirea a 16 ore; un modul inseamna 16 ore; grupul de marti de la 14-17, grupul de joi de la 17-20)

Criterii de selectie:
Cursurile de formare de baza in psihoterapie adleriana se adreseaza absolvenţilor cu studii superioare licenţiaţi:
· absolvenţi de psihologie (si cu dubla specializare: psihologie-sociologie, sau psihologie-pedagogie);
· absolventilor facultatii de medicina (medici stagiari, rezidenţi, medici specialişti, primari (psihiatri, de medicină generală)
· absolventilor de asistenţa sociala, filosofie, pedagogie/psihopedagogie speciala si teologie (conform Legii 213, in afara absolventilor de psihologie, celelalte categorii de absolventi pot obtine competente in psihoterapie numai in conditiile completarii studiilor cu urmatoarele cursuri/ discipline universitare de specialitate : Psihodiagnostic si evaluare clinica, Psihologie clinica sau medicala; Consiliere saau psihoterapie (acest curs este prezent in programul nostru de formare de baza); Psihiatrie sau psihopatologie; Psihologia sanatatii sau psihosomatica; Psihologia dezvoltarii.
· Pentru programul de consiliere candidatii sunt psihologi.

Dosarul de inscriere trebuie sa cuprinda :
- diploma de licenta in copie legalizata ( pentru cei ce nu au primit inca diploma, pot prezenta la inscriere adeverinta de absolvire cu nota de admitere consemnata,
- C.V.,
- 2 poza
- certificat de sanatate mintala
- certificat de nastere, casatorie, adeverinta medicala,
- un dosar plic sau dosar de plastic

Interviul
· Metoda de selectare este interviul ,,fata in fata’’ cu solicitantul de program (se va analiza programul si se vor clarifica toate intrebarile,interviul de evaluare va consta in prezentarea documentelor necesare care demonstreaza desfasurarea procesului sau de formare, se va evalua baza teoretica prin informatii privind experienta in domeniu, dupa finalizarea dosarului de admitere si a interviului de evaluare se ia decizia daca solicitantul este corespunzator pentru programul de pregatire).

Taxe :

- Taxa de interviu : 50 RON
- Taxa de inmatriculare: 50 RON
- Taxa scolarizare per curs : 90 euro
  

Revista de psihoterapie

Supervizări

Cărţi şi periodice