Deschiderea oficială a Institutului pentru Studiul şi Tratamentul Traumei, Bucureşti, 8 octombrie 2010

La 16:51
Asociaţia Română de Terapii Scurte şi Consultanţă Orientată spre Resurse şi Soluţii (A.R.T.S & C.O.R.S.) vă invită la deschiderea oficială a Institutului pentru Studiul şi Tratamentul Traumei (I.S.T.T.)

Data evenimentului: 8 octombrie 2010

Loc: Bucureşti, Hotel Novotel, Sala Paris

Intrarea liberă

Programul evenimentului:


14.00-15.00

Primirea şi înregistrarea participanţilor

Welcome coffee

15.00-15.30

Cuvântul de deschidere al preşedintelui ARTS & CORS, Lect. Univ. Dr. Bogdan Cezar Ion

15.30-16.30

Cuvântul de deschidere şi prelegerea preşedintelui ISTT, Lect. Univ. Dr. Diana Lucia Vasile

16.30-19.30

Prelegerile invitaţilor speciali

Au confirmat participarea dr. Ileana Botezat Antonescu şi Prof. univ. dr. Franz Ruppert

19.30

Cocktail şi discuţii libere

INSTITUTUL PENTRU STUDIUL SI TRATAMENTUL TRAUMEI


Ce este ISTT

ISTT este o organizaţie profesională interdisciplinară care îşi propune să promoveze cunoştinţele despre traumele psihice umane. Ea a fost înfiinţată la iniţiativa Doianei Vasile şi a Dianei Frazzei, sub egida Asociaţiei Române de Terapii Scurte şi Consultanţă Orientată spre Resurse şi Soluţii (A.R.T.S.-C.O.R.S.).

Obiective

  • să studieze cauzele şi efectele traumelor umane, în vederea popularizării lor, pentru a preveni şi vindeca efectele lor negative.
  • să identifice diverse modalităţi eficiente de tratament a efectelor negative ale traumelor psihice.
  • să descopere şi să promoveze iniţiative, politici, servicii, strategii care să reducă impactul factorilor traumatici şi al consecinţelor acestora.
  • să ofere un cadru de întâlnire a tuturor profesioniştilor din domeniul clinic, de cercetare, de educare şi informare din România şi din întreaga lume pentru a împărtăşi experienţele şi cunoştinţele lor privind domeniul psihotraumatologiei.
  • să ofere un cadru de formare a profesioniştilor care să susţină persoanele traumatizate şi care să amelioreze sau să vindece efectele traumelor psihice.


Valori

Profesionalismul, colaborarea, eficienţa


Membri

Psihologi, medici, asistenţi sociali, cadre didactice, jurnalişti, avocaţi, asistente medicale etc.

Membri de onoare:

Francis Macnab, psiholog, preşedintele Institutului Cairnmillar, Melbourne

Serban Ionescu, psihiatru şi psiholog, este profesor de psihopatologie la Universitatea Paris VIII (Vincennes-Saint-Denis), director al Centrului de cercetare „Traumă, Resilienţă, Psihoterapii” din cadrul acestei universitati, profesor emerit al Universităţii Trois-Rivieres (Quebec) şi membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Medicale din România.


Clienti

Orice persoane care au nevoie de prevenirea, susţinerea sau ameliorarea efectelor traumelor psihice.


Formare profesională

ISTT promovează împreună cu alte asociaţii profesionale cursuri de formare continuă pentru psihologi, medici, cadre didactice referitoare la psihotraumatologie. Aceste cursuri vor începe din 2011.


Cercetare

ISTT îşi propune să deruleze proiecte de cercetare împreună cu universităţi din ţară şi străinătate, asociaţii profesionale, ONG-uri sau/şi fundaţii care să permită dezvoltarea domeniului psihotraumatologiei, prin lărgirea bazei de cunoştinţe, prin rafinarea mijloacelor şi metodelor de ameliorare şi vindecare a efectelor negative ale traumelor psihice, prin crearea unor noi maniere de ajutorare a persoanelor traumatizate. De aceea, ISTT va acorda anual un premiu de excelenţă pentru acei profesionişti care demostrează o activitate ce respectă valorile ISTT şi aduce contribuţii de marcă domeniului psihotraumatologiei.


Noutăţi:

În 9 şi 10 octombrie se va desfăşura, alături de deschiderea institutului din 8 octombrie, un workshop de constelaţii familiale centrate pe traumă, coordonat de Diana Vasile, preşedintele institutului, şi susţinut de psihologul german Franz Ruppert (detalii despre Franz Ruppert se găsesc pe site-ul www.franz-ruppert.de ).


Dezvoltare

În luna iunie a anului viitor se va organiza la Bucureşti Congresul Naţional de Psihotraumatologie cu participare internaţională.

De asemenea, suntem în discuţii pentru afilierea ISTT la ISTSS, Societatea Internaţională pentru Studiul Stresului Posttraumatic, una dintre cele mai cunoscute şi apreciate organizaţii pe domeniul psihotraumatologiei.

Contact

Preşedinte – psiholog, psihoterapeut, Dr. Diana Vasile

dianavlucia@gmail.com, telefon 07223030341

Vice-preşedinte – psiholog, psihoterapeut Diana Frazzei

dfrazzei@yahoo.com, telefon 0721690655

Daniela Dumitrescu

Psiholog clinician, trainer
tel: 0740 163 787
webmaster: www.jacques-salome.ro
  

Revista de psihoterapie

Supervizări

Cărţi şi periodice